Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové maso na bazalce

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 892 kJ /
930 kcal
Bílkoviny118,95 g
Tuky26,79 g
Vláknina25,35 g
Cholesterol 232 mg
Sodík 436 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy44,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme vodou a necháme dusit. Krok 2: Vydušenou šťávu zasypeme trochu moukou, osmahneme, opět zalijeme vodou a přidáme kedlubny, mrkev nakrájené na nudličky a dusíme dál, dokud vše nezměkne, můžeme dochutit ještě kořením, nebo přisolit a přidáme pokrájenou lahůdkovou cibulku. Krok 3: Uplně nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháme, necháme přejít varem a vypneme.

Zveřejněno 25. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Improvizace s kedlubnama, které jsem byla nucená spotřebovat, před nákupem a vylezlo z toho chutné jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové maso na bazalce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZX4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové maso na bazalce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZX4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Bibi, no to si piš, že uvařím!:-p:-))

ale Bibinko zase taková dobrotka:-p:yes:

Tak to zařazuju!!!:-p:yes:

Dzungilo, jsem ráda, že jsem se ti trefila do chutě a nejvíc budu ráda, když to uvaříš:-p:yes: a díky za bodíka;-)

:yes: Vypadá to báječně a já kedlubny přímo miluju!:-p Hlavně teď, když jsou tak slaďoučké!;-) Super nápad!
Ukládám a boduju!:yes:

Ólalááá Jani, to jsi mě potěšila a u nás taky jedině šťávička, na suchých jídlech by se člověk udusil a ani nemá ten správnej šmak. Já dělám i rizoto vlhké, někde tu mám na něj recept. Jinak víš sama, že já jsem na ty šťávičky úplně ujetá, nejen, že jsou dobrý, já je hrozně ráda dělám a srovnávám s tím co třeba k masu použiješ, která je lepší a tak:-p;-):-)

U tvých receptů se mi Bibi líbí, že ani náhodou nejsou suché. Pěkně šťávička, tak to má být. Aspoň teda u nás je to plus, když je šťáva a ty máš plus za zajímavý recept s dobrou šťávou!:-)):-D:yes: +

Tématické fráze:
vepřové maso na bazalce, bazalka recepty, vepřové s kedlubnou, kedlubnove recepty, vepřové na bazalce, maso s bazalkou, kedlubnová omáčka s masem, recepty s bazalkou, maso a bazalka, kedlubnove rizoto, masove nudlicky s kedlubnou, maso s kedlubnami, vepřové nudličky na bazalce, mrkev s kedlubnama, bazalka a maso, vepřové maso bazalka, kedlubny s vepřovým masem, recepty s kedlubnou, recepty z kedlubny, kuřeci maso s kedlubnou na stavě

Suroviny:
maso vepřové, kedlubna, pórek, cibule, mrkev, olej, smetana zakysaná, bazalka čerstvá, kmín celý, pepř, sůl, cibulka lahůdková

Přidat fotografie receptu