Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plná cibulačka po francouzsku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 269 kJ /
542 kcal
Bílkoviny9,43 g
Tuky33,50 g
Vláknina13,54 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy28,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule překrojíme podélně a pak napříč nakrájíme na měsíčky. V kastrolu rozehřejeme máslo a restujeme cibuli, aby zesklovatěla. Dáme na chvíli stranou, zakryjeme poklicí. Cibule sama dojde. Tu chvíli si určete, ale stačí 3 minuty. Krok 2: Vrátíme zpět na vařič, přilijeme víno, promícháme a necháme vařit. Pokud máte k dispozici jen sušený tymián, přidáme ho teď. Osolíme a opepříme. Když se víno mírně vyvaří, zalijeme cibuli kuřecím vývarem a provaříme. Teď je chvilka na čerstvý tymián. Můžete přidat ještě trochu vody, pokud se polévka redukovala víc, než jste čekali. Teplotu zmírníme a vaříme ještě tak 4 až 5 minut. Dochutíme případně ještě solí a pepřem. Po odstavení můžeme zakrýt poklicí. Krok 3: Plátky toastového chleba vykrojíme (libovolný tvar), osmahneme na oleji a ještě na pánvi je posypeme strouhaným sýrem, pánev zakryjeme a dáme stranou, toasty se sýrem samy dojdou. Krok 4: Při podávání dáme do polévky na talíři toasty se sýrem, dozdobíme pažitkou.

Zveřejněno 12. 10. 2016

Poznámka autora mojetara

Při přípravě toastu se můžete vyřádit. Sáhněte po vykrajovátkách na vánoční pečivo, takže v polévce mohou plavat srdíčka (pro zamilované), zvířátka (pro děti) nebo kolečka, ze kterých na talíři uděláte smajlíka. Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/plna-cibulacka-po-fr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plná cibulačka po francouzsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m94E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plná cibulačka po francouzsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m94E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

<3:yes:

Tak ani já bych neodmítla!!! :-):yes:

Za tu cibuli bych dal :yes:
V minulosti v restauracích často vydávali českou cibulačku za francouzskou klasiku;-(

casino: Byl to skvělý oběd :-)

Tématické fráze:
cibulacka, fr. cibulacka, fr cibulacka, fr.cibulačka, francouzska cibulacka, uzená cibulačka, cibulačka recept, cibulacka z cervene cibule, fr. gibulačka, fr. polevka cibulačka recept, fr.cibulacka s majoranlou, fr cibulackaa, cibulačka po francouzsku, cibulačka s cervene cibule, kolac zuzanin, cibulacka postup

Suroviny:
cibule červená, cibule, víno bílé suché, vývar kuřecí, máslo, tymián sušený, tymián čerstvý, olej, sůl, pepř, pažitka, voda, chléb toustový, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu