Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 269 kJ / 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 33,50 g |
Vláknina | 13,54 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 28,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule překrojíme podélně a pak napříč nakrájíme na měsíčky. V kastrolu rozehřejeme máslo a restujeme cibuli, aby zesklovatěla. Dáme na chvíli stranou, zakryjeme poklicí. Cibule sama dojde. Tu chvíli si určete, ale stačí 3 minuty.
Krok 2: Vrátíme zpět na vařič, přilijeme víno, promícháme a necháme vařit. Pokud máte k dispozici jen sušený tymián, přidáme ho teď. Osolíme a opepříme. Když se víno mírně vyvaří, zalijeme cibuli kuřecím vývarem a provaříme. Teď je chvilka na čerstvý tymián. Můžete přidat ještě trochu vody, pokud se polévka redukovala víc, než jste čekali. Teplotu zmírníme a vaříme ještě tak 4 až 5 minut. Dochutíme případně ještě solí a pepřem. Po odstavení můžeme zakrýt poklicí.
Krok 3: Plátky toastového chleba vykrojíme (libovolný tvar), osmahneme na oleji a ještě na pánvi je posypeme strouhaným sýrem, pánev zakryjeme a dáme stranou, toasty se sýrem samy dojdou.
Krok 4: Při podávání dáme do polévky na talíři toasty se sýrem, dozdobíme pažitkou.
Zveřejněno 12. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plná cibulačka po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m94E
Moje poznámka
Plná cibulačka po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m94E
Nejnovější recepty
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 2 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 21 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno 6. 4. 2025 12:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 8 minutami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 56 minutami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 1 hodinou
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 2 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 5 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 6 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 6 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
Khulali před 16 hodinami
Tématické fráze:
cibulacka,
fr. cibulacka,
fr cibulacka,
fr.cibulačka,
francouzska cibulacka,
uzená cibulačka,
cibulačka recept,
cibulacka z cervene cibule,
fr. gibulačka,
fr. polevka cibulačka recept,
fr.cibulacka s majoranlou,
fr cibulackaa,
cibulačka po francouzsku,
cibulačka s cervene cibule,
kolac zuzanin,
cibulacka postup
Suroviny:
cibule červená,
cibule,
víno bílé suché,
vývar kuřecí,
máslo,
tymián sušený,
tymián čerstvý,
olej,
sůl,
pepř,
pažitka,
voda,
chléb toustový,
sýr strouhaný
Komentáře (4)