Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštikoše

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

woman woman

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 10 středně velkých silikonových košíčků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 213 kJ /
1 485 kcal
Bílkoviny60,95 g
Tuky132,33 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 2,10 g
Sodík 3,47 g
Sůl8,67 g
Sacharidy12,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve očistíme játra, propláchneme, ořežeme a nakrájíme na drobné kousíčky. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, přidáme očištěná játra, necháme asi čtvrt hodinky na pánvi restovat. Krok 3: Z pánvičky přeložíme do kastrolu, osolíme, opepříme, přidáme 120-150 gramů másla, zakapeme 1-2 lžícemi smetany. Krok 4: Vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Vzhledem k hustotě směsi budeme muset asi mixovat po částech nebo máte-li, pak použijte ruční tyčový mixér. Krok 5: Připravte si silikonové košíčky, do kterých naporcujete hotovou rozmixovanou směs. Nechejte zchladnout a teprve potom uložte do ledničky. Krok 6: Před podáváním se dobře vyndává ze silikonových košíčků, nazdobí se například brusinkami či čerstvě posekanými bylinkami.

Zveřejněno 12. 10. 2016

Poznámka autorky woman

Poprvé jsem dala másla málo, směs byla chutná, ale velmi tuhá, nešla roztírat. Tak jsme ukrajovali, ale kdo chce roztírat například na chleba, přidejte máslo, bude se to i lépe zpracovávat jako hmota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštikoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVxl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštikoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVxl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

casino: Tak proč to děláte? Proč jste tak arogantní vůči lidem?

spagetka:

Zobrazit starší odpověď

Tady někdo čte nepozorně - Woman is author :-p
Kastrůlkový mezikrok má svoji vnitřní logiku nejen z důvodu zchlazení, ale jak rovněž Woman podotkla, ne každý používá klasický mixér a spíše volí ruční stroj.

Já bych se spíše autorky zeptal, zda zkoušela směs nějakým způsobem konzervovat anebo zda má povědomí, jestli je tato směs ko konzervaci vhodná?

Tak jsme si pokecali a nyní to pojďme vyzkoušet :-D

Ivosisko:
Díky za přihrávku:-)
No, mám food proceror, dva mixery, ale tady toto mělním zásadně tyčákem (tyčový mixer) je to rychlejší (nemusím hmotu požduchovat do záběru), ale především praktičtější (nemusím hmotu pracně dolovat z mixeru a tento, v mém případě, pracně umývat);-(
"Kastrůlkový mezikrok"
Tento rcp je tu víceméně navíc, ale nechám to bejt;-) Jediné jeho plus by asi před 10ti lety bylo v tom, že se nepeče (ani v lázni):yes:
Pecept mám zmáknutý:-) : Játra po očištění nekrájím a nadrobno ani náhodou - dusím vcelku V KASTROLE:-! a ne podle času, ale podle barvy: až největší kus masa po rozkrojení přestává být krvavý, sundám KASTROL z ohně a po částečném vychladnutí (máslo stačí mít povolené, ale přidávám i sádlo) přidám koření https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k... v KASTROLE mixuju. Dochutím, dosolím, doředím a stěrkou přendám do tvořítek nebo i do misek do mrazáku - tímto odpovídám (autorka snad promine) na dotaz stran konzervace:-)

"Z pánvičky přeložíme do kastrolu,..."
No, proč ne přímo do mixeru, he?:-O

woman:
Hmmm, tak to jsem nechtěl a VÁŽNĚ by mě to mrzelo;-(
Jsem si říkal, jak dokážete s přehledem a bez emocí reagovat na úrovni...:yes:
Škoda:-!
No, asi to slíznu za to, že jsem vyštval další kuchařku:-((
Promiňte:-K

Zobrazit 4 starší odpovědi

Miloučký název pro miloučký návod ;-) :yes:

Tématické fráze:
kuřecí játrová domácí paštika recepty, divoká kachna recept, pastika z kukuřicich jater, kastrulkovy chléb, jak konzervovat paštiku z krůtích jater, ftipy.sk

Suroviny:
játra kuřecí, máslo, sůl, pepř, koření, cibulka, smetana

Přidat fotografie receptu