Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka

Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka bude chutnat každému!

Hodnocení receptu je 4,9 (208×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Denisa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 419 kJ /
578 kcal
Bílkoviny18,17 g
Tuky39,60 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy36,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Krok 2: Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Krok 3: Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Krok 4: Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

TIP: Nejlepší omáčky české kuchyně

Zveřejněno 25. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg5V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg5V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (145)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vařila jsem manželovi který koprovku miluje. :-) Měla velký úspěch. :-)

Moc nám chutnalo. Určitě jsem nevařila naposled.. :-8

:-)<3:yes::yes: moje oblíbená omáčka <3<3<3:-K

Veľmi dobrý a chutný recept, ďakujem

Přidávám celý život vždy bobkový list, ale málokdy jej vidím v receptu.;-)

Moje první koprová omáčka a hned napoprvé výborná, recept je skvělý.

Vždy se na koprovku těšíme, u nás vede s knedlíkem.<3:-K

Jen se po ní zaprášilo! Albert svazek kopru ale na 3 porce nestačil, příště dám dva.)) Moc děkuji za sdílení receptu!

mňam <3

Výborná a jednoduchá omáčka :yes:

Výborná

Jednoduché, rychle a výborné 😋😋

Dělám pravidelně, nejlepší 👏

Výborná :yes: Ja místo octu dala zakysanou smetanu a sklidila jsem obrovský úspěch :-D

Rodina si pochutnala, ukládáme do oblíbených 🙂

Tak tahle omáčka je naprosto TOP !!!!!! Pochvala byla ze všech stran :-)

Manžel moc chválil, moc si pochutnal, takže děkuji za super recept :)

Děkuji za recept! Dvouletý syn snědl plný talíř s osmi vejci od křepelek. Určitě uvařím znovu :)

Miluji koprovku :-K

Výborná omáčka! Už jinou koprovku dělat nikdy nebudu, děkuji za recept

nejlepší koprovka, co jsem kdy dělala :yes:

Do koprovky přidávám navíc bobkový list.

Je přesně podle zásady, že přembinovaná jídla ve kterých se mlátí chutě tak že se pomalu nevyznáte v tom co jíte, tahle je naprosto luxusní. Pokud se nepřepálí jíška, není na ní co zkazit, grratuluju :yes:

alka5453: Tak to souhlasím. Úplně stejně jako moje babička. Přeneslo mně to do dětství. Vynikající záležitost a mňamka. Ani maso nechybělo.:yes:

Jj dobrá omáčka, vždy se po ní zapráší:-Q

Dá se připravit i bez smetany.:-) Vůně kopru dostane každého. :yes:

Manžel si pochutnal, takze za něj koprovka moc dobrá :yes::-).

Také jí tak vařím, je vynikající.:-K:yes:

Dneska jsem ji dělala podle tohoto receptu a povedla se na1.Moc děkuji-ukládám.<3

Supr :-*

Dělám ji přesně takhle, je jo mňamka. Moje babička do ní v létě dávala lišky, jedlo se to s novými brambory a vejcem natvrdo. Vyzkoušejte! <3

Super koprovka chutnala <3

Výborná, jako od babičky :yes:

Zdravím Vás, kolik tak cca dáváte na toto množství surovin toho vývaru? :-8

Zara: podle mnozstvi vyvaru.. Davam tak 6 lzic masla a 4 poradne lzice mouky na 1-1,5 litru vyvaru. Z toho mam tak 6 poradnych porci :-) .

Nikdy bych nevěřila jakou dostanu od manžela pochvalu za koprovku je opravdu výborná, velké díky za recept a po Velikonocích bude u nás tradice koprovka<3
-a to jsem použila sušený kopr:yes:

Úžasná, dala jsem hodně vývaru a potom zahustila ještě moukou rozmichanou ve smetaně <3

Nejlepší recept na koprovku! Má výraznou chuť! Všichni si pochutnají! :-8:yes: :-K

Diky za receptik! V lete jsem delala dle jineho a hruza...uz jsem chtela na tuhle skvelou omajdu zanevrit. Delala jsem s bezlepkovou moukou mimochodem... A jsem rada, ze ve variante s bramborem a vejcem jde o bezezbytkovou dietku, kterou ted mam. Tak vazne moc diky!!! :-K:-K:yes::-)

teushka: Prosím jakou bezlepkovou mouku jste použila a podařilo se?

obojí mám moc ráda a vůbec mi nevadí s čím, dokonce jako přílohu mohu i brambor.:yes:

Sebastianka 26. 7. 2016 08:20
:-K Děkuji je to mňamka a fakt rychlovka.

Dnes budu dělat k obědu. Protože u nás všichni nejí kopr, před koncem jí rozdělím a do části přidán křen. Děkuji za recept a dávám bodík

Marie64: pravejsem si precetl,vas nazor na vyrobu koprove omacky a myslim,ze ji taky vyzkousim

A kdyz misto kopru date kren, mate krenovou omacku. A kdyz nedate nic, tak mate vybornou bilou omacku, kterou davam nasi mamince, protoze nema rada ani kopr, ani kren. A tak ji odeberu, pak trprve dam kopr pro mne a pro syna. :-)

Jarda: A když koprovku dochutíte jen solí - bez cukru a octu,máte koprovku přírodní.Přilejte trochu hovězího vývaru a je výborná.Spousta lidí nemá ráda koprovku pro její sladkokyselou chuť.Tato voní koprem!Kopr musí být čerstvý nebo s mražáku,ne v sladkokyselém nálevu.

P:-perfektní omáčka, vynikající chuť, posílám další bod:yes::-K

Zdenka Nováková 24. 9. 2015 17:07
Dnes kôprová omáčka uvarená, moje obľúbená papanička :-p

Akelin: Zkuste přidat kopr úplně nakonec a už ho ani nevařte.

Tereza: kolik davas vyvaru-vody

za chvilku du na ni tak doufam jen nevim kolik presne vyvaru snad to trefim pa lidi

Právě jsem dovařila a je úžasná, moc děkuji za recept. :yes:

Výborná omáčka a hlavně jdnoduchá. :-D Dnes jsem ji vařila a moc mi chutná :-p. Díky za receptík :yes:.

Je to super len namiesto octu davam do vsetkeho citron je to lahodnesie

Dělám již po několikáté a musím říct, že je rychlá a mooooc dobrá. Posílám také bodík :-)):-)

Opravdu výborná, moc jsme si pochutnaly.:-p

Dnes jsem dělala koprovku podle tohoto receptu;-)je skvělá,rychlá;-) no prostě super:-p;-)zaslouží si bodík:-p:yes:

Vařila jsem koprovku poprvé a je moc dobrá, skvělý recept :)

výborná omáčka, super recept :-)

výborná omáčka, super recept :-)

moc dobrá, akorát jsem ji měla ridší a byla z toho nakonec polévka, ale i tak měla úspěch;-)

Dneska jsem vařila kopračku poprvé a je jako od babičky. Super recept:-)) děkuju

Super recept...včera moje první vaření koprovky a povedlo se...jako od maminky:yes: Doporučuji!

posílám bodík :yes: moje první vaření koprové omáčky a chutná skvěle :-p jen jsem nevěděla kolik toho vývaru. Nakonec jsem zvolila přiměřeně :-)děkuji

dělala sem ji dnes a je výborná taky velká pochvala a bodík posílám taky:-)

Dobrá koprová omáčka :yes:, moc jsme si pochutnali :-). Posílám Ti 64. bodíka a fotečku ;-).

bílý stín 23. 11. 2013 12:19
dobry recept :yes: :-K

bílý stín 23. 11. 2013 12:11
dobra a dam ti bodik
:yes:

bílý stín 23. 11. 2013 12:10
no dobra a dam ti bodik
:yes:

Tenhle recept se nejvíc podobal tomu, jak dělá koprovku mamka a dobrala jsem se té chuti, kterou jsem čekala a chtěla... takže posílám bod a poděkování za recept :-K

Mooc dobrá,dnes bude na večeři,dávám bodík;-)

Vynikající, jednoduché!:-K

Přiděluji bodík, koprovka se povedla.:-p

super hamina. Bodík plus:yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem dělala. Objevila jsem v mrazáku poslední balíček kopru, tak jsem ho zužitkovala. Povedla se nááááramně. Výborná, posílám bodík

Koprovka. Dobrá volba. Ale zatím nemáme vlastní voňavej kopr a kupovanej nechceme. Nemá žádné pořádné aróma . Je to jen zelená hmota a někdy cítit zapařením. POČKÁME. Ale pro tebe +bodík 48

Korodi@email.cz 26. 4. 2013 17:51
Vladka: Poradím jinak: Do kastrolu dám olej, rozehřeji, vložím cca 3 nakrájené cibule, mezi prsty sušený tymián a nechám zesklovatět. Přisypu hladkou mouku a zaliji studeným mlékem (1-1,25 litru). Provařím. Přeliji přes husté síto do druhého kastrolu (tím odstraním i případné žmolky). Opět uvedu do varu, přidám čerstvě nasekaný kopr (může být i z mrazáku), vliji 1 studenou šlehačku (smetanu), osolím, příp. opepřím, okyselím octem (citronem). :yes:

A ještě jsem zapomněla, že ke koprovce musím místo knedlíků péci vdolky (tak byl manžel zvyklý od maminky a knedlík si prostě nevezme)

Dělám téměř stejně, z vývaru se smetanou a mléko neee

tomsaeky@seznam.cz 1. 4. 2013 13:46
Dnes jsem vařil poprvé a můžu vřele doporučit. Prostě skvělá bašta. Díkyza inspiraci;-)

pekelnice 1. 3. 2013 08:58
vyyybornaaaa:-)))děkuji za recept:yes:

moc moc moc se povedla, trošku jsem si poupravila a kopr jsem měla sterilovaný, ale bez vašeho receptu bych si moc nevěděla rady, takže mockrát děkuji :-K:-K:-K:-K

technomamka 12. 1. 2013 12:57
kuchař:podle me množství vyvaru je jen na tobe kolik toho chces mit...:-)bud udelas pro dve osoby bo pro 10 lidi....:-)

jdu ji vařit ted po prvé, tak uvidíme jak se povede a jak moc bude chutnat manželovi:-)

Neskusali ste niekto miesto normalnej smetany sojovu smetanu? trochu sa ju bojim nechat prejst varem, aby sa nezdrcla. Tak ak niekto mate skusenost, napiste :-)

Byla moc dobrá, posílám bodík:-K

:-)Jdu na to:yes:

Rychlá, jednoduchá a výýýborná, díky a bodík:yes::-K

Maso v papiňáku, knedlík kyne v pečce a pro kopr jdu na zahradu :-) + bod za výborný jednoduchý recept :yes:

Právě jdu dělat, děti mi odjeli na pár dní pryč, které koprovku nejedí, tak toho chci využít, už jsem ji dlouho neměla:-p;-):yes:

Je vynikající, děti jí milují:-p, dnes jsem jí vařila letos už potřetí;-)

Práve som ju dovarila je super. Vdaka za receptik :-D

koprovku jsem delala poprve a dobry;-):yes:cerstvy kopr tomu da chut:-))dik za recept:yes::yes::-))

:yes::yes:Již po několikáté uděláno prostě mňamka!!!!:-p:-p

Omlouvám se sušený kopr.mam t9:-O

Je výborná.doporucuji sušený Kopřivnice je výraznější a da se koupit v obchode v kořeni.

Teď jsem dovařila...oceňuji rychlost, oběd za půl hodiny je málokdy :yes: a popravdě, kopr nesnáším, nikdy jsem koprovku nejedla, ale tady po tom se asi utluču! :-D ještě uvidíme co řekne přítel (reakci a foto oběda dodám do večera :-D), ale ode mě to je jasnej bodík! :yes::-p

Akelin:V tomto období máte kopr asi kupovaný,dovozový a ten opravdu cítit není,to tam plave pouze zelené cosi,není nad čerstvý či vlastní naložený.Já dávám do omáčky kopr spařený s octem a je vždy výborná - vonavá

Akelin:

Akelin:ja davam cast kopru na zacatku, pri zaliti jisky. Zalevam teda jen mlekem. A druhou cast ke konci. Kdyz si schovas stonky od kopru do mrazu, muzes je dat taky k tomu vyvarit. Hlavne koprem nesetrim, mam rada taky radnou koprovou chut. Ikdyz takovou mdlou koprovku dela dovozovy kopr, ceskej je ceskej;-)

Chmpf:-( Zase se mi nepovedla :( Já nevim co dělám špatně, ale ten kopr tam prostě neni cítit. A málo ho tam neni :-// Teď jsem jí dělala podruhé, a zase to neni ono:-( nevíte někdo kde bych mohla dělat chybu??:-?

Je skvělá a jednoduchá, manžel mě pochválil, prý lepší než od maminky:-8:-8:-8

Taky dělám tu samou :-D a i muž se jí naučil jíst/nikdy ji

nechtěl/ a docela často teď vyžaduje:-D:yes::yes::yes:

Od té doby co tvůj recept znám,koprovku já dobrou dělávám :yes::-p
rodinka se vždy oblizuje a k tobě zaslouženě poputuje 29 bodík:yes:

tak jsem ji taky zkusila, docela se mi povedla,
akorát jsem ji trošku překyselila,co s tím,poradí
někdo? Díky

Ahojky taky ji tak delam dneska ji mame k obeduwww.toprecepty.cz

blacinka: to je asi na každým, klidně 50 l, protože autor receptu si třeba myslel, že budeme vařit pro chudobinec. A s lžící másla a 2 dcl smetany to bude žúžo žrádlo :D

toto je recept na nic ! Chybí základní věci jako množství vývaru ... !!! :-S

Veronika Smith 7. 7. 2011 14:47
ziji v USA a obcas se mi zasteskne po nasi Ceske kuchyni :-* Koprovka byla vyborna a muj syn (21 mesicu) ji mel poprve a i si pridal!! Dekuji :yes::-p

Koprovka je výborná.Přesně tak ji dělávám.:yes::yes::-p

Tématické fráze:
koprová omáčka, koprová omáčka bez masa, koprová omáčka recept, koprová omáčka s hovězím masem, recept na koprovou omáčku, koprová omáčka z čerstvého kopru, koprovka, koprová omáčka s hovězím, koprovka recept, koprová omáčka recepty, recept na omacku koprovou, recepty koprová omáčka, top recepty koprová omáčka, recept koprová omáčka, dobrá koprová omáčka, koprovka omacka, recept na koprovku, koprovaomacka, vyborna koprova omacka, koprová

Suroviny:
máslo, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana na vaření, kopr čerstvý, sůl, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu