Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 160 min

160 min (160 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 428 kJ /
1 297 kcal
Bílkoviny16,09 g
Tuky108,03 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 452 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy62,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plíčky očistíme, opláchneme a dáme do většího hrnce (vařením nabudou). Přidáme cibuli, koření, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Krok 2: Vývar scedíme, plíčky necháme vychladnout a po odstranění průdušnic a dýchací trubice je nakrájíme na hrubší kousky nebo nudličky. Krok 3: Z másla a mouky připravíme světlejší zásmažku (jíšku), kterou naředíme vývarem. Okyselíme a cca 15 minut za stálého promíchávání provaříme na hustější omáčku. Krok 4: Omáčku naředíme smetanou, přidáme cukr, plíčky a hořčici a 5minut necháme slabým varem provařit. Pokud se nám bude zdát konzistence omáčky hustá, naředíme ji podle potřeby zbylým vývarem. Krok 5: Na přílohu se hodí brambory i knedlík.

Zveřejněno 14. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogzA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogzA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

I když jsem je 50 let neměl......a doufám,že 50 let mít nebudu.....kvůli moc pěknému fotu :yes::yes::yes::yes:

jarda Kadic: :-DDěkuji:-*:-KVím,že každému pajšl,býčí žlázy,mozeček a jiné další"pochutiny"nechutnají:-p

Děkuji všem:-*:-K
S tou hrubozrnnkou to byla taková menší změna od obyčejné klasiky:-)
Pajšl nám také chutná usmažený v trojobalu,nebo v sýrovém těstíčku:-Q
https://www.toprecepty.cz/recept/33341-plicky-mari...

Anna Kocikova:
Jj, správně jste to napsala...:-8

Náramná dobrota - sice vypadá na talíři jako-by již jednou v žaludku byla,ale je to skvělá pochoutka. Zkuste někdy pajšl z kůzlete,ovečky nebo srnčího . . . (boule i za ušima):-Q:yes:

Pěkné :yes:

Plíčky jsem taky nedělala kolik let, vypadají dobře :yes:

Hmmm, mňam a luxusní foto :yes::yes::yes::yes:

Asi je brzy vyzkouším..:yes::yes:

Aničko:-K a víš, že bych si ty plíčky dala :-p už jsem je neměla snad 15 let:-( ani jsem je v obchodě neviděla :-) ale já raději s knedlíkem ;-) :-):yes:

Tématické fráze:
plicky ze srnciho, recepty plíčky na smetaně, pličky z králíka, plíčky na smetaně recept, plicky, srnci plicka na smetaně, plíčky na smetaně, plíčky na smetaně králíka, plíčka z králíka, pajšl z kůzlete na smetaně recept, houba plicka, pajsl z kuzlete, kuřecí zaludky nakyselo, plíčka z králíka na smetaně, houby pličky, houby ala plička, srnčí plíčky na smetaně, houbové plíčky na smetaně, srnci plíčky

Suroviny:
plíce vepřové, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, sůl, máslo, mouka hladká, vývar, smetana, hořčice hrubozrnná, šťáva citronová, cukr

Přidat fotografie receptu