Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoký guláš s pečenými brambory

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 719 kJ /
1 606 kcal
Bílkoviny17,77 g
Tuky98,83 g
Vláknina23,01 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 6,11 g
Sůl14,80 g
Sacharidy151,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak vhodíme kuličky jalovce, koření, švestky a přidáme kečup a česnekovou pastu. Zalijeme vroucí vodou a dusíme 2 hodiny. Potom vložíme máslo a z rýžové mouky a vody si připravíme kašičku na zahuštění. Když se máslo rozpustí, zahustíme a na malém plameni a za občasného zamíchání vaříme další hodinu, až je maso fakt měkké. Krok 2: V průběhu vaření guláše oškrábeme brambory a nakrájíme je na větší kousky. Dáme je vařit s mořskou solí na 5-7 minut. Déle ne! Čas odměříme, jakmile začnou bublat. Potom zcedíme a dáme ochladit pod proudem studené vody. Pak je důkladně osušíme. V míse smícháme olivový olej s kořením. Vsypeme osušené brambory a důkladně, ale zlehka promísíme. Pekáček si vymažeme máslem, vsypeme ochucené brambory a dáme péct do trouby teplé 190-200°C na cca 15-20 minut, až zezlátnou. Krok 3: Na talíř dáme opečené brambory, maso z guláše a na závěr vše oblijeme omáčkou.

Zveřejněno 14. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoký guláš s pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjAX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoký guláš s pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjAX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
guláš s opecenym bramborem, hovězí krk recepty guláš, divocina s opecenym bramborem, hovezi gulas z brambor, hovezi maso s pecenymi brambory, gulas s masa a brambor, hovězí krk recepty, hovězí guláš s opečené brambory, hovězí s pečenými brambory, divoky gulas, hovězí maso s pečeným bramborem, hovezi klizka s pecenymi brambory, tradiční divoký guláš

Suroviny:
cibule, olej, paprika čerstvá červená, koření, jalovec, švestky sušené, bobkový list, pepř mletý, pasta česneková, kečup ostrý, máslo, mouka rýžová, brambory, sůl mořská, olej olivový, máslo, koření grilovací, koření provensálské

Přidat fotografie receptu