Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neapolský koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 817 kJ /
5 453 kcal
Bílkoviny145,23 g
Tuky232,03 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 566 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy682,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hladké mouky, másla, cukru, žloutků, citronové šťávy, prášku a mléka vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici asi 30 minut.
Kroupy několikrát důkladně propláchneme, přendáme je do hrnce s vodou a vaříme, dokud nebudou zcela měkké. Zcedíme je a necháme vychladnout. Lepší je uvařit je třeba den předem. Krok 2: V kastrůlku z mléka, žloutků, cukru, mouky a citronové kůry za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Uvařenou sundáme z kamen a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zašleháme tvaroh, přidáme skořici a přimícháme měkké, vychladlé kroupy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do připraveného krému s kroupami. Krok 3: Z těsta vyválíme plát, který bude přesahovat i přes okraje formy. Část těsta necháme stranou na pozdější dokončení. Dno formy trošku propíchneme vidličkou.
Všechnu náplň vlijeme na připravený korpus a uhladíme povrch krému. Z těsta, které nám zbylo, vyválíme placku a vykrájíme motivy, které položíme na krém. Můžeme vytvořit místo vykrájených ozdob třeba i mřížku. Krok 4: Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 40-50 minut. Když začne na povrchu hnědnout, přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem. Upečený necháme vychladnout ve vypnuté troubě. S krájením je lépe počkat do dalšího dne, až úplně ztuhne.

Zveřejněno 15. 10. 2016

Poznámka autorky hosta

podle Tasty life

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neapolský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlDB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neapolský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlDB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Zajímavé :yes:

To jsou věci;-), já to taky neznám, asi je to tím, že jsem nebyla v Neapoli:-p, ale líbí se mi:-)

Recept se mi velice líbí:-KHlavně ta náplň:-*Někdy dělávám sladkou kaši z krup a tvarohu,ale jako náplň do koláče by mě to vážně nenapadlo;-):yes:

Tak tohle nemá chybu!! Tvaroh a kroupy, to jsem nikdy neslyšela :-) :yes::yes::yes:

nepochybujem, že je výborný...

zajímavé s těmi kroupami :-):yes::yes:

casino: :-) ani mne nenapadlo, že by tu už podobný byl:-) Přesto, že to zní podivně, je ten koláč neskutečně dobrý:-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
kroupy s tvarohem, tasty tvarohovy koláč, neapolský koláč s tvarohem, koláč z hladké mouky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, sůl, šťáva citronová, prášek do pečiva, mléko, tvaroh plnotučný, kroupy, cukr, mléko, skořice, žloutek, mouka hladká, citron

Přidat fotografie receptu