Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 625 kJ /
866 kcal
Bílkoviny25,79 g
Tuky23,72 g
Vláknina18,98 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy129,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit penne v osolené vodě podle návodu. Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou. Krok 2: Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku, dáme kousek másla a restujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začne být opečená. Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme. Krok 3: Ke kapustě vrátíme opečený špekáček. Přidáme nasekaná rajčata. Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut. Krok 4: Podáváme s penne.

Zveřejněno 16. 10. 2016

Poznámka autora mojetara

Venkovský špekáček je prostě nešizený špekáček, větší než obvykle. Tento recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/ruzickova-kapusta-s-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVm3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVm3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

<3dobry recept ,vyzkousim,ruzickova kapusta je velmi zdrava.nevim co mate s tema spekackama?ja myslim ze muzu pouzit i jiny burt,nebo ne?:-D:-<3

mojetara: o ne,ja bych si strasne rada dala ten spekacek,ale bydlim v hollandsku a tady je neprodavaji.proto musim pouzit jinou uzeninu.:-:-)

Zobrazit starší odpověď

"venkovský špekáček"
Koukám, že gastronomie chvátá mílovými kroky...
Kdysi stačil "špekáček", pak to byl "farmářský špekáček" a ffčíl je to "venkovský špekáček":-D
No, asi jsem zapomněl na "Babicův" a "Babišův":-8
(některá jídla si s těstovinami dokážu akorát představit;-)

casino: No v poznámce je venkovský vysvětlený, je fakt chuťově lepší než to bývalo, a s těstovinami to jde docela dobře. Doplńuje tu kapustu. :-)

Tématické fráze:
růžičková kapusta recepty

Suroviny:
špekáček, kapusta růžičková, česnek, rajče, olej olivový, máslo, vločky chilli, sůl, pepř černý, vývar zeleninový, těstoviny penne

Přidat fotografie receptu