Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané vepřové po česku

Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s vařenými nebo pečenými bramborami či se salátem. Určitě doporučujeme vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 90 min tepelná úprava syrového masa bude 240 minut

190 min (100 min příprava + 90 min tepelná úprava, tepelná úprava syrového masa bude 240 minut)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie878 kJ /
210 kcal
Bílkoviny3,56 g
Tuky0,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150 st.C asi 4 hodiny. Krok 2: Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...

Zveřejněno 16. 10. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVrj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVrj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Eja57: Díky :-K

:yes:
Hledala jsem něco úplně jiného a našla toto...krása...
Trhané pečené dobře okořeněné šťavnaté vyválené v sosu z pečení - vepřové, ale klidně kuřecí:yes: Doplněné zeleninou v sendviči, mezi dva chleby, s třeba čedarem zapečené ve vydlabaných půlkách uvařených brambor...nepřeberně možností...za mne "po česku" ( politím BBQ omáčkou to podle mne ztratí chuť MASA)

:yes::yes::yes::-K

To je lahůdka<3:yes:

Andrejko, kdybych mohl, tak Ti dám bodů více - nejen za recept, ale stejně tak za tu krásnou žánrovou fotografii - :yes: :-K

<3:-Dtak to asi bude velka dobrota pro manzela,zkousim v sobotu:-K:yes::yes:

nanny: , Ivosisko: , rozmarynaH: Díky ;-)

Nevím proč po česku, za tohle by se nemusela stydět pravlast trhaného vepřového (pulled pork).
Nezapomeň, na starou pravdu, kolik kuchařek tolik receptů.:-K
Bod ti samozřejmě přidám, zasloužený.

Drobek: Michale díky.:-K Jak píšu na blogu, po česku proto, že tam nejsou přidané žádné BBQ omáčky atd. Jsou to prostě takové trhané výpečky :-D

:yes::-K

Tématické fráze:
trhané vepřové, trhané vepřové recept, trhané vepřové maso, trhaná krkovice, trhaná vepřová krkovice, trhaná krkovice na pivu, trhané maso, recept na trhané vepřové, trhane veprove koleno, trhaný burger, burger z trhaneho masa, trhané maso po česku, trhané maso v bagete, trhane maso na pivu, trhane koleno, trhany vepřový burger, varene trhane maso, vepřový trhany, recepty trhané vepřové maso, burgery z trhaneho masa

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, koření, pivo černé, sůl

Přidat fotografie receptu