Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tygří pečivo

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 341 kJ /
1 994 kcal
Bílkoviny57,81 g
Tuky26,29 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,09 g
Sacharidy373,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mléko, vodu, cukr a sušené droždí, promícháme a necháme v teple odstát přibližně 5 min., dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Pak přidáme olej, polovinu množství mouky, sůl a začneme míchat. Postupně přisypeme zbylou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Zpracované těsto uložíme do mísy, přikryjeme a necháme v teple kynout, dokud se co do objemu nezdvojnásobí - to by mělo trvat přibližně hodinu. Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme a rozdělíme na deset stejných částí. Z nich vytvarujeme kulaté bulky, rozmístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrthodinku kynout. Krok 3: Mezitím zapneme troubu - na 200 st. - a připravíme rýžovou pastu. Na ni smícháme všechny suroviny, měla by mít konzistenci jogurtu nebo řidší krupicové kaše. Vykynuté bulky lžičkou poléváme a pastu roztíráme tak, aby byly všude důkladně potřené. Krok 4: Hned dáme do vyhřáté trouby péci, teplotu ztlumíme jen pokud se vám bude zdát, že se moc připalují. Pečeme cca 20 minut - krusta rozpraská a vytvoří vzor. Díky vrstvě rýžové pasty jsou housky křupavější.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 20. 10. 2016

Poznámka autorky hosta

Nevím, proč se tomuto holandskému pečivu říká tygří, připomíná spíš žirafu :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tygří pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xA9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tygří pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xA9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dobrý den, té hladké a polohrubé mouky půl na půl ? Zkoušela jsem a těsto bylo šílené tuhé ????

:yes::yes::yes::-K

Tak teda jo, jdu kupovat rýžovou mouku. Už jsem tedy vyzkoušela všechny na světě... doslova i ty zahraniční v zahraničí, také oleje, vyrábím si doma kde co sama, ale teď jsi mne dostala, tak já to jdu koupit... ale udělám si je slané. :-)

:-D:-Dpěkné skvrny, super nápad:yes:

<3to bude urcite zirafi kuze :-K:yes:

:yes::yes::yes:,mám uloženo,jenom se musím podívat po rýžové mouce,ani nevím že existuje :-( :-D:-D:-D

Jsi svlikla nějakého pardála z kožichu,ne? :-D vypadaj skvěle :yes:

Aj tu sa predáva niečo ako sendvičový chlieb s takouto "kresbou" a tiež má názov tigrovaný...(hoci tigre majú inú kresbu). :-D
Piekla som tiež - podľa žížaly...je to také trochu "iné" pečivo.

hosta: Jj, ty moje byly buchtoidní :-) Docela jsem měla obavy, že by to asi nepopraskalo a nebylo křupavé, tak jsem je udělala víc dosladka. Někdy zkusím podle Tebe, rýžovou mouku jsem dokupovala nedávno ;-)

Zobrazit starší odpověď

Ááách....úžasné!:yes::yes:

Pěkné :yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
pečivo ze sušeného droždí, pečivo recept, tygří bulky, pečivo z sušeného droždí, pečivo sušené droždí, tygří bulky recept, rychlé slané pečivo z sušeného droždí, tygří mouka recepty, recept pečivo z droždí, zahraniční pečivo recept, recept na domáce pečivo, pečivo se sušeného droždí, tygří chleba, chleba tygr recept, tygri mléko recept, tigri mouka recepty, pečivo z rýže recept, pecivo ze suseneho kvasku, tygr houska, rýžová mouka hladká recepty

Suroviny:
droždí sušené, voda, mléko, cukr, olej olivový, sůl, mouka, droždí sušené, cukr moučkový, sůl, olej, mouka rýžová, voda

Přidat fotografie receptu