Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 341 kJ / 1 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,81 g |
Tuky | 26,29 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 373,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko, vodu, cukr a sušené droždí, promícháme a necháme v teple odstát přibližně 5 min., dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Pak přidáme olej, polovinu množství mouky, sůl a začneme míchat. Postupně přisypeme zbylou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Zpracované těsto uložíme do mísy, přikryjeme a necháme v teple kynout, dokud se co do objemu nezdvojnásobí - to by mělo trvat přibližně hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme a rozdělíme na deset stejných částí. Z nich vytvarujeme kulaté bulky, rozmístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrthodinku kynout.
Krok 3: Mezitím zapneme troubu - na 200 st. - a připravíme rýžovou pastu. Na ni smícháme všechny suroviny, měla by mít konzistenci jogurtu nebo řidší krupicové kaše. Vykynuté bulky lžičkou poléváme a pastu roztíráme tak, aby byly všude důkladně potřené.
Krok 4: Hned dáme do vyhřáté trouby péci, teplotu ztlumíme jen pokud se vám bude zdát, že se moc připalují. Pečeme cca 20 minut - krusta rozpraská a vytvoří vzor. Díky vrstvě rýžové pasty jsou housky křupavější.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Moje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
pečivo ze sušeného droždí,
pečivo recept,
tygří bulky,
pečivo z sušeného droždí,
pečivo sušené droždí,
tygří bulky recept,
rychlé slané pečivo z sušeného droždí,
tygří mouka recepty,
recept pečivo z droždí,
zahraniční pečivo recept,
recept na domáce pečivo,
pečivo se sušeného droždí,
tygří chleba,
chleba tygr recept,
tygri mléko recept,
tigri mouka recepty,
pečivo z rýže recept,
pecivo ze suseneho kvasku,
tygr houska,
rýžová mouka hladká recepty
Suroviny:
droždí sušené,
voda,
mléko,
cukr,
olej olivový,
sůl,
mouka,
droždí sušené,
cukr moučkový,
sůl,
olej,
mouka rýžová,
voda
Komentáře (13)