Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

woman woman

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 835 kJ /
1 634 kcal
Bílkoviny24,71 g
Tuky79,83 g
Vláknina15,23 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy196,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v ledničce odpočinout asi půl hodiny. Krok 2: V mezičase si připravíme náplň.
Nastrouháme jablka bez slupky, mrkev, citronovu kůru, přidáme mleté vlašské ořechy, med a vše spojíme. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plát. Obkreslíme formu-viz foto, aby těsto přesně odpovídalo její velikosti a dáme ho do formy. Zbytek těsta budeme potřebovat na zakrytí moučníku. Těsto vyválíme, uděláme opět rádýlkem kruh, aby vznikl kulatý plát těsta a do něj malým vykrajovátkem vykrajujeme květinky. Pracujeme na pomoučněném válu, aby se těsto nepřichytávalo. Krok 4: Náplň rovnoměrně naneseme na těsto a zakryjeme vykrájeným horním dílem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C asi 30 minut.

Zveřejněno 23. 10. 2016

Poznámka autorky woman

Podrobný popis včetně fotek najdete na webu

http://www.woman-today.cz/products/porta-coeli-kra...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xr3P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xr3P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

<3Tak jsem vcera upekla obe dorticky,jak Visnovy sad ,tak i Porta Coeli a obe jsou prevyborne,Behem peceni jsem myslela na to co semsi precetla na vasem Webu a vypravela jsem to kamaradcenym detem od kud tyto sladke dobroty pochazi.Byli nadsene nejen z vypraveni,ale kdyz se pustili do dortiku,tak jsem myslela ze je sni oba.U techto receptu uz zustanu,protoze opravdu jsou vynikajici.:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:;-)

woman: samozrejme si to zaslouzite.ponevadz jsem uz par roku nic tak krasneho spojeneho s historiji a dobrotou neidela;-)

Zobrazit starší odpověď

Obávám se, že podle názvu bych tento skvost opravdu nenašla, ale je fakt úžasný! :yes:

Tiež si myslím...v názve by mohlo byť aspoň slovo "moučník". Názov by mal aspoň trochu vyjadrovať, o čom to jedlo je. Ale to je môj názor, je to na tebe.

Máš moc hezké recepty, líbí se mi:yes:, jen se obávám, že podle sice vtipných a originálních názvů je nikdy nikdo v katalogu nenajde a to je škoda;-)

hosta: Díky za upozornění, to mne ani nějak nenapadlo, tak to napravíme, protože už víme. Zdravím.

Jj, jako bedekr dobré... V Předklášteří jsem nějakou dobu vegetoval...:-)
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá:yes: Obyčejně se škrob přidává až do každého těsta vzvlášť
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto:-)

casino: Tak vegetoval v Předkláštěří? Tak to jste "krajan". Nu, dnes jsem tedy propad ovoce do moučníku řešila strouhaným kokosem.
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/

Tématické fráze:
královná moučníku,rercept

Suroviny:
mouka, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, jablko, mrkev, ořechy vlašské, med, kůra citronová

Přidat fotografie receptu