Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina kulajda

Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se ztraceným vejcem.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 624 kJ /
866 kcal
Bílkoviny33,61 g
Tuky48,70 g
Vláknina21,06 g
Cholesterol 582 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy62,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme dva kastrůlky. V jednom uvaříme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bobkový list. V půli vaření přidáme i nakrájené houby. Krok 2: V druhém kastrůlku na másle osmažíme mouku, aby vznikla jíška, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem. Krok 3: Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec vlijeme smetanu. Krok 4: Vypneme, přidáme kousek másla, podáváme s pošírovaným vajíčkem.

TIP: Jak připravit pošírované vejce

Zveřejněno 23. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVj5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVj5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes: U nás jedna z oblíbených polévek :-K

:yes:

Petr:
Ja take, ale obcas dostanu na neco chut,tak se podivam na recepty a pote varim podle sebe a podle sve chuti.

terezicka1
Udelal jsem pred chvili Kulajdu dle vaseho receptu, krome hub. Jinak se mi ta Kulajda nahodou povedla a dekuji za recept..., byla vyborna a jeste mam trochu na vecer.👍🍀
Preji vam krasny den.

<3ho,ho....tak to bych si dala hned ted,jamy.....:-K:yes::yes::yes:

Petr: Já si raději připravím jídlo, než recept :).

Dopsala jsem vyvar do ingredienci. Jinak pro mne je lepší nechat vychladnout jišku, než horky vyvar. ;-)

Dajda: ja byla vcera na houbach a nasla jsem pulku kosiku behem hodinky..takze problem vyresen. Pristi vikend zkusim jit znova, ale hlasi mraziky, takze nevim nevim :-(

Zobrazit starší odpověď

Vypadá lákavě, ale kde vzít ten vývar, v surovinách není uveden. Myslíte tím vodu z brambor?
Dovolila bych si navíc poznámku, že jíšku není potřeba nechat vychladnout, pokud ji zalijeme studenou tekutinou a pořádně rozmícháme. :-)

Tématické fráze:
kulajda recept, babiccina kulajda, top recepty kulajda, babiččina rychla kulajda, babicina kulajda, jak se vaří kulajda, kulajda recepty, babiččiny recepty kulajda, recepty na kulajdu, jak uvařit kulajdu, kulajda top recepty, top recept na kulajdu, recepty kulajda, kulajdarecept, kulajda recept se žampiony jak se dělá, recept na kulajdu, kulajda, jak se dělá kulajda, kulajda babicina, recept na babicinu kulajdu

Suroviny:
houby, brambory, sůl, pepř mletý, vývar kuřecí, jíška, jíška, kopr, ocet, koření nové koření, bobkový list, smetana na vaření, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu