Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník Manon Lescaut

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

woman woman

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 velkých porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 964 kJ /
4 533 kcal
Bílkoviny84,44 g
Tuky242,88 g
Vláknina16,95 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 307 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy493,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Krok 2: Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v kokosu. Poklademe jimi povrch moučníku. Krok 3: Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů. Krok 4: Začneme ručním šlehačem šlehat 1 bílek se dvěma lžícemi krupicového cukru a šleháme, dokud hmota není hustá. Až je hustá, přimícháme mezi prsty jemně rozemnuté malé množství sušených levandulových květů. Mezitím se moučník v klidu peče. Krok 5: Poté špejlí zkusíme, zda je již upečeno - cca za 25 minut to zkusíme a pokud je pečeno, pak rychle stěrkou naneseme ušlehaný bílek s cukrem, do kterého je jemně vmícháno malé množství levandulových sušených květů. Necháme ještě chvíli péci, vybereme z trouby, necháme chladit a teprve potom moučník přendáme z formy či plechu na talíř. Na závěr mírně pocukrujeme levandulovým cukrem, ale jen trošičku.

Zveřejněno 23. 10. 2016

Poznámka autorky woman

"Kdo jiný mohl by mě svésti

než Manon Lescaut, mé štěstí

Manon, Manon, sladká hříšnice"

Vítězslav Nezval: Manon Lescaut

Více samozřejmě zde

http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník Manon Lescaut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVp1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník Manon Lescaut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVp1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

<3<3Manon Lescaut budu pect v sobotu,ale misto levanduloveho medu,pouziji svuj pampeliskovy.Pristi rok se urcite pustim do medu levanduloveho.Ale uz ted davam velmi kladne hodnoceni,ponevadz tri dortiky ktere jsem vyzkousela,bude tento urcite stejne vinikajici.A trosku neceho hrisneho nam neuskodi:-D:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:

nanny: Jak vidíte, máme tu moderátora naší diskuze, takže když dovolíte, popřeji mu nyní Krásný den a Vás poprosím, abyste mi eventuálně raději napsala na můj email. Děkuji za pochopení. :-)

Zobrazit 10 starších odpovědí

Zajímavý moučník, také by se mohl jmenovat po Haně Hegerové ;-) Jsi má, levandulová ♪ ♫ ♪ ♫ :-K

yanull: To ne, tady je levandule jen maličko, levandulové cup-cakes jsou levandule plné a levandulové vánoční kuličky jsou téměř jen o levandulovém medu a květu.

Tématické fráze:
plzen.rozhlas.cz recepty, recepty moučníků z vaječných bílků, levandulový moučník, levandulove moucniky, moučník na sobotu, moucnik z kompotovanych jahod, moucnik z medu, malý moucnik, moucnik opera, moučník se sušené šlehačky, plzen.rozhlas.cz/babicka, rozhlas cz plzen recepty, muzika moučníky, moucnik s kompotovanych jahody, malý moučník recept, kokos jahody moucnik, levandule moucnik, moučníky z kompotovaných jahod, moučné penízky do polévky, recept na opera moučníky

Suroviny:
mouka, cukr krupice, med, vejce, olej, kokos strouhaný, kůra citronová, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kompot jahodový, kokos, cukr krupice

Přidat fotografie receptu