Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skotské vejce

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 393 kJ /
1 528 kcal
Bílkoviny104,87 g
Tuky64,12 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 4,00 g
Sůl8,74 g
Sacharidy127,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z klobás vymačkáme masovou směs, osolíme a opepříme. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, petržel i lístky šalvěje. Vše propracujeme do kompaktní hmoty. Krok 2: Vajíčka, které budeme zabalovat do masové směsi by měla mít tekutý žloutek. Proto je při vaření hlídáme bedlivě! Do vařící vody vajíčka poklademe nejlépe pomocí lžíce, jakmile se voda znovu začne vřít, necháme vajíčka vařit 4 až 5 minut a hned odstavíme. Horkou vodu vylijeme a horká vejce dáme hned do studené vody (pokud máte po ruce led, přidejte ho do vody). Necháme v ledové vodě stát minimálně 10 minut. Vajíčka opatrně oloupeme. Krok 3: Nachystáme si mouku, 2 vejce rozšleháme. Vejce obalíme masovou směsí, nejlépe namočenýma rukama, obal by měl být kompaktní a ulpět na vejci. Postupně pak vajíčka obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a pak strouhance. Krok 4: Ve vysoké vrstvě oleje, který rozpálíme, vejce postupně smažíme asi tak 6 minut. Menší nádoba zvyšuje hladinu, takže oleje zase není potřeba litr! Pak přeneseme na papírovou kuchyňskou utěrku a mírně osušíme. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a hořčicí.

Zveřejněno 26. 10. 2016

Poznámka autora mojetara

Pokud vás zarazil termín pečená strouhanka, nejde o nic jiného, než že toastový chleba mírně opečeme v troubě a pak rozlámeme a rozmixujeme na sypkou strouhanku. Je s tím trochu crcání, ale vše má pak lepší chuť. Recept krok za krokem i s příběhem také na http://www.mojetara.cz/recipe/skotske-vejce-uspech...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skotské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9o3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skotské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9o3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Jana: Ale je, stačí jenom pozorně číst.

Tohle není z bílých klobás

mojetara: máš pravdu, náš uzenář je vyrábí pod názvem "bavorská klobása", je to prostě tlustá (na rozdíl od vinné) bílá klobása. Je skvělá na grilování. Bacha, aby mne zas někdo nenapadl, že to není bavorská klobása, já netvrdím, že je, ale vím, kterou autor myslí, prostě tlustou bílou klobásku, já ji znám jako bavorskou grilovací, tu na odkazu jako první obrázek
https://www.obrazky.cz/?q=bavorsk%C3%A1%20klob%C3%...

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tématické fráze:
smažené skotské vejce, pečene skotské vejce, vejce recepty, skocke vejce recept, skocke vejce, skotská vejce pečená v troubě, vinná klobása s vejci, smažená skotská vejce, pečená skotská vejce, skotské pečené vejce, jak se vari skotska vejce, vejce recept, skodske vejce recept, skotské vejce a brambory, recept na vejce, skotské recepty, pštrosí vejce z vinné klobásy, skotské brambory, skotske vejice, skotské smažené vejce

Suroviny:
klobása, vejce, mouka hladká, strouhanka, pažitka, petrželka hladkolistá, sůl, pepř, šalvěj, hořčice, olej rostlinný, brambory, podmáslí, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu