Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 532 kJ / 3 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,96 g |
Tuky | 178,09 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 430,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 minut stát.
Krok 2: Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou) Heru.
Krok 3: Zaděláme těsto, je-li řidší, tak dohustíme trochou mouky a ihned zpracujeme na velký plech vyložený papírem na pečení.
Krok 4: Všechny suroviny na drobenku smícháme a promneme v rukách tak, aby se rozdrobily.
Krok 5: Koláče potřeme náplní nebo poklademe ovocem či rebarborou, okraje potřeme bílkem, posypeme drobenkou a pečeme v horké troubě vyhřáté na 175-180 °C do zlatova.
Zveřejněno 28. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
Moje poznámka
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 9 minutami
Plněné ořechy
Handour před 20 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 45 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 53 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 58 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový koláč,
nejlepší rebarborový koláč,
kynutý rebarborový koláč s tvarohem,
rebarborový koláč recept,
rebarbora recepty,
rebarborový koláč na plech,
rebarborový koláč s tvarohem,
kynutý koláč,
kynutý koláč s tvarohem a rebarborou,
nekynutý meruňkový koláč,
kynuté koláče,
nejlepší koláč z rebarbory,
nejlepší recept na rebarborový koláč,
rebarborový táč,
rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou,
nekynutý koláč na plech,
recept na rebarborový koláč,
kynuty kolac bez kynuti,
táč s rebarborou,
meruňkový táč nekynuty
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr,
vejce,
žloutek,
droždí čerstvé,
mléko,
sůl,
bílek,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo,
marmeláda,
rebarbora
Komentáře (50)