Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna na červeném vínku, s knedlíky

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 723 kJ /
651 kcal
Bílkoviny5,84 g
Tuky1,17 g
Vláknina20,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy85,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek. Krok 2: Poté kachnu po obou stranách posypeme kmínem, majoránkou (já ji ještě i mírně opepřila, ale jen mírně) Krok 3: Kachnu dáme do hlubšího pekáče, nepřidáváme žádný tuk či máslo neb ona sama hodně tuku během pečení pustí. Místo toho ji podlijeme vínem, pekáč přikryjme alobalem a dáme do trouby - moje peče na hodně, vám doporučuji na 125°C/257°F a pečeme cca 4,5 hodiny dle velikosti kachny.
(Já jsem pekla jenom asi 3,5 hodiny, protože moje trouba peče hodně, pouze na 170°C/338°F  a nedá se regulovat). Krok 4: Asi 10 minut před vyndáním z trouby sundáme obal a necháme udělat udělat jemnou kůrku. Krok 5: Na zelí nakrájíme nadrobno cibuli, osmažíme ji na tuku sesbíraném při pečení kachny, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme.
V polovině dušení přidáme džem, trochu soli, cukr a dobře promícháme do tužšího stavu.

Bramborové knedlíky: Připravíme dle přípravy popsané na obalu.

Zveřejněno 30. 10. 2016

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Jako knedlíky se samozřejmě mohou použít klasické, bramborové jsou vhodnější pro bezlepkáře.

Také červené víno či džem se dají použít jiné dle vlastní chuti (stejně tak jako více či méně dle chuti)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na červeném vínku, s knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9Gj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na červeném vínku, s knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9Gj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
pečeně na vínku, top recepty kachna s knedlíkem, jak udelat kurku na kachne, jam se pecs kachna, knedlík pro bezlepkáře, kachna na, rozkrajena kachna recepty, kachna pečená při 125°c

Suroviny:
kachna, sůl mořská, pepř černý, kmín drcený, majoránka, bobkový list, koření hřebíček, víno červené, jablko, česnek, cibule, voda, cukr krystal, cibule, zelí sterilované, víno, džem rybízová

Přidat fotografie receptu