Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Císařská pochoutka

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 150 kJ /
3 143 kcal
Bílkoviny120,00 g
Tuky7,00 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy620,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod. Krok 2: Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme. Krok 3: Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Krok 4: Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na nepřilnavou pánev a znovu za stálého míchání smažíme, dokud se část tekutiny neodpaří a hmota nezhoustne. Krok 5: Libovolnou formu o výšce asi 3 cm vymažeme tukem, naplníme hmotou, uhladíme a přikryjeme alobalem. Krok 6: Hmotu necháme ve formě 5 - 6 hod., nejlépe však přes noc v lednici. Krok 7: Před podáváním ji z formy vyklopíme, rozkrájíme na kostky a ozdobíme.

Zveřejněno 30. 10. 2016

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Čínská domácí kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařská pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W93E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařská pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W93E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Také znám, ze stejné kuchařky :-8:yes::yes:

Pred časom dcéra doniesla niečo podobné od dievčiny, ktorá študovala čínštinu a istú dobu v Číne žila. Malo to takúto farbu a bolo to stuhnuté v papierových košíčkoch. Myslela som si, že je to z cíceru - cizrny. Asi to bolo toto...:-8

Nějak si tu chuť neumím představit:-O, ale je to moc zajímavé:yes:

Ja nepoznám a kukám ako puk...:-D

Jů, ten recept znám, léta se chystám ho vyzkoušet a pořád se k němu nemůžu dokopat :-(
Je to opravdu tak jemné a rozplývavé na jazyku, jak píšou v té kuchařce?
Máš bod za odvahu ;-):yes:

HankaPu: Hrách na sladko není zase nic tak neobvyklého, naši předci také jedli hrách pokapaný medem, třeba pučálku. Dětem pokapali medem a dospělým ji osolili. Takže jak píšu, mít dost času, asi bych i vyzkoušela :-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Hmmmm, zajímavé :yes:

Tématické fráze:
hrách na sladko recepty, pochoutky na sladko, pochoutky recepty, hrách na sladko, pochoutky z hrachu, sladká hrachová kaše, čínská hrachová pochoutka, císařská směs recept, hrach nasladko, recept hrách na sladko, pochoudky na sladko, hrachová kaše s cuketou, pochoutkove recepty, hrachová kaše s medem, čínská pochoutka z hrachu, hrach s medem, hrachova pochoutka recepty, recept na hrachovou kaši, sladka bezlepkova pochoutka, císřské kostky

Suroviny:
hrách, cukr moučkový, voda, cukr vanilkový, tuk

Přidat fotografie receptu