Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 166 kJ / 2 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,73 g |
Tuky | 89,96 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 450 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 214,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelné listy vyndáme ze slaného nálevu a opláchneme.
Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí). Přidáme česnek, vejce, kroupy a vše rukama propracujeme. Necháme stát minimálně půl hodiny. Krok 2: Naplníme zelné listy a ukládáme do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme péct termooběhem na cca 20 minut. Na konci pečení vytáhneme pekáč z trouby a na každý goląbki (závitek) položíme plátek balkánského sýra. Troubu přepneme na gril a necháme zapéct. Krok 3: Spařená, oloupaná rajčata, pokrájíme na kostky a přidáme k nim pokrájená sušená rajčata.
V odpovídajícím kastrolu na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rajčata, bobkový list, nové koření, feferonku a několik oliv. Chvíli restujeme, pak mírně podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, vše podle chuti. Tyčovým mixerem vytvoříme hladkou omáčku, pokud je řídká, za stálého míchání zredukujeme.
Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí). Přidáme česnek, vejce, kroupy a vše rukama propracujeme. Necháme stát minimálně půl hodiny. Krok 2: Naplníme zelné listy a ukládáme do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme péct termooběhem na cca 20 minut. Na konci pečení vytáhneme pekáč z trouby a na každý goląbki (závitek) položíme plátek balkánského sýra. Troubu přepneme na gril a necháme zapéct. Krok 3: Spařená, oloupaná rajčata, pokrájíme na kostky a přidáme k nim pokrájená sušená rajčata.
V odpovídajícím kastrolu na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rajčata, bobkový list, nové koření, feferonku a několik oliv. Chvíli restujeme, pak mírně podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, vše podle chuti. Tyčovým mixerem vytvoříme hladkou omáčku, pokud je řídká, za stálého míchání zredukujeme.
Zveřejněno 30. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Goląbki dle Karola Okrasy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1vJZ
Moje poznámka
Goląbki dle Karola Okrasy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1vJZ
Nejnovější recepty
Křehké tvarohové řezy
Přidáno před 2 hodinami
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno před 3 hodinami
Sádlové pletýnky s trampským cigárkem
Přidáno před 4 hodinami
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Ta nejjednodušší pomazánka na chlebíčky: Suroviny na ni má každý doma a hotová je vmžiku
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaový olejový korpus na dort
Tystynka před 37 minutami
Krevety v kokosovém mléce
Laelenka před 1 hodinou
Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
Ludmila B před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
Laelenka před 2 hodinami
Nejúžasnější buchty od babičky
jejeje před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Soropa před 3 hodinami
Hráškový krém
Soropa před 3 hodinami
Jablkový perník
ungrova1 před 3 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
FrosovaLenka před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky - ty nejlepší
Hanka1971 před 4 hodinami
Tématické fráze:
paprika karola,
golombki,
golobki,
gotabki,
golambki,
recept na golombki,
citronová okrasa na svíčkovou,
recept golombki,
golombki recept,
nakládané vepřenky,
balkanske zelne listy,
gołąbki,
golombci recept,
kuchařka recepty golabki z ryze,
kuchařka recepty golabki,
mleté maso v zelném listu,
golapky,
recepty z hlavkoveho zeli,
golabci,
karola paprika
Suroviny:
zelí,
maso mleté,
česnek,
cibule,
máta,
rajče,
vejce,
citron,
paprika,
kroupy ječné,
protlak rajčatový,
vývar masový,
feferonka,
sůl,
pepř bílý,
cukr,
koření provensálské,
květ muškátový,
olej,
bobkový list,
koření nové koření mleté
Komentáře