Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské šunkofleky se zelím

Základem šunkofleků jsou předem uvařené těstoviny a uzené maso. Zde je v nich ve větší míře než maso, zastoupeno hlávkové zelí. Nezapékáme je, ale jen promícháme s připraveným zelím a ochutíme.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 135 kJ /
2 661 kcal
Bílkoviny58,13 g
Tuky132,77 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,00 g
Sacharidy294,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze zelí odstraníme vrchní narušené listy a vykrojíme košťál. Celou hlávku rozebereme na jednotlivé listy a důkladně je opereme. Krok 2: Z listů vykrojíme silná žebra a listy nakrájíme je na čtverečky, přibližně o hraně 1,5 cm. Nakrájené zelí vložíme do větší misky, posolíme, pěstí několikrát zmáčkneme a necháme odležet. Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji do větší pánve. Když pustí tuk, přidáme nakrájenou cibulku a společně restujeme pár minut. K osmažené cibulce přilijeme dvě polévkové lžíce octa a necháme asi minutu odpařit. Krok 4: Do menšího kastrůlku nebo pánvičky nasypeme krystalový cukr a necháme ho zkaramelizovat. Cukr se rozpustí a získá hnědou barvu. Kastrůlek odstavíme. Krok 5: Po minutě odpařování octa přisypeme do pánve připravené zelí, kmín, papriku a zkaramelizovaný cukr. Promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou z těstovin. Zelí dusíme do měkka. Trvá to 15-20 minut. Zelí získá zlatavou, až nahnědlou barvu. Pánev odstavíme. Krok 6: Scezené těstoviny přisypeme do pánve, vše společně promícháme a ještě krátce, 2-3 minuty prohřejeme. Krok 7: Ještě přidáme čerstvě namletý pepř a ochutnáme, zda je pokrm chuťově vyvážený. Podáváme posypané petrželkou.

TIP: Šunkofleky - rady a tipy

Zveřejněno 1. 11. 2016

Poznámka autorky rozmarynaH

Šunkofleky se zelím jsem poprvé ochutnala při loňské návštěvě Vídně. Vypadaly lákavě a ještě lépe chutnaly. Manžel je jedl tak, jak byly připraveny, já jsem si k nim přidala ještě opečené chilli klobásky.

Tento recept i s fotopostupem najdete na mých stránkách http://www.varimesmarcelou.cz/testoviny/videnske-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské šunkofleky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EVnW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské šunkofleky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EVnW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Scaniatik: Díky za zprávu i foto. Já jsem byla také chutí překvapená. Tak překvapená, že jsem ve Vídni navštívila několik knihkupectví, abych sehnala recept. Měla jsem štěstí a koupila si knihu: "So kocht man in Österreich - Die besten Rezepte". Děkuji za komentář i vzkoušení.

Slaninu jsem nahradil uzeným jazykem. Jinak jsem postup a suroviny dodržel. Chuť překvapila. Dávam bodík. :yes:

Marie Svarcova: Těstoviny se u nás doma těší velké oblibě. Máte pravdu, že domácí těstoviny jsou nejlepší, ale kupované mají také slušnou úroveň. Paní Švarcová, děkuji Vám za milý komentář.

:-)<3:yes:to mám moc ráda:-K, nejraději s domácími flíčky <3

Tonja: Děkuji mnohokrát za důvěru v tento recept. Vypadá obyčejně, ale je velmi chutný a mě moc těší, že Vám doma chutnalo.

Nehodnotím, co nevyzkouším. Tyto šunkofleky jsem dnes udělal a všem doma nám chutnaly. Těstovin jsem nakonec přimíchal do základu trochu méně, místo petrželky jsme si vzali nakládanou okurku. Toto jídlo a tento recept doporučuji vyzkoušet i ostatním.

<3:-K:yes:

nanny: Díky :-K

Tématické fráze:
šunkofleky ze zelí, šunkafleky se zelim, šunkofleky s uzeným a zelim, videnske sunkafleky, šunkofleky s gothajem, zelí sunkofleky, šunkofleky bez testovin, šunkofleky s bůčkem, sunko fleky se zelí, šunkofleky s uzeným a se zelím, šunkafleky se se zelím, vídenské těstoviny recept, šunkofleky s uzeným a zelí, sunknfleky sezelim, šunkofleky se zelím a uzeným, šunkafleky ze zelí, šunkofleky bez těstoviny, zapečené šunkofleky se zelím, sunkofleky z bileho zeli, sunkofleky se slaninou

Suroviny:
zelí bílé, cibule, slanina uzená, cukr krupice, těstoviny, ocet, kmín celý, paprika sušená sladká, vývar masový, sůl, pepř mletý, petržel

Přidat fotografie receptu