Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koložvárske zelí II

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katarinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 448 kJ /
3 453 kcal
Bílkoviny160,48 g
Tuky105,67 g
Vláknina39,70 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 9,90 g
Sůl24,65 g
Sacharidy446,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso pomelieme, prípadne nakrájame na maličké kúsky a opečieme na masti. Pridáme papriku, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme domäka. Krok 2: Na masti speníme nakrájanú cibuľu a slaninku, pridáme 1 bobkový list, trocha rasce, kapustu aj s nálevom a dochutíme, aby mala sladkokyslú chuť. Dusíme asi 20 minút. Krok 3: Udusíme asi 250 g ryže.Postup ako kto má rád,či už dusenú, varenú,prípadne čo nám ostala a nemáme ju načo použiť. Krok 4: Na dno zapekacej misy dám vrstvu kapusty s polovicou šťavy, nato dáme 1/2 vrstvy ryže, nato mäso aj so šťavou, druhú polku ryže a navrch ostatnú kapustu. Krok 5: Zalejeme šľahačkou. Keď sa pozrieme zboku nádoby, šťava by mala siahať do 3/4 nádoby. Potom kolžvárska nie je suchá. Ak máme málo šťavy, dáme viac smotany. Krok 6: Pečieme 40 minút na 170 stupňov.

Zveřejněno 29. 5. 2009

Poznámka autorky Katarinka

Slaninu nenahradzovať klobásou,pretože to už inak chutí.Niekto robí kapustu s kyslou smotanou,ale so šľahačkou je jedlo oveľa jemnejšie.

Podávame s varenými zemiakmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárske zelí II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1pl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárske zelí II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1pl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Včera jsem toto jedla v bistru ve Šluknově a moc mi to chutnalo:-pNedávali k tomu žádnou přílohu, ale měli tam pokrájené klobásky místo masa:-)Dávám bodík:yes:

Katarinko, jsem na tom jako Mirka, znám to, dělávám ho a delší čas jsme ho neměli, takže....a bodík letí rychlostí blesku:yes:

Katrinka:-)také jednou za čas dělám,ale jsem z těch co si přidají ten kousek dobré klobásky,samozřejmě slaninka zůstává:-p a zalívá jídlo zakysankou:-8.Už jsme to tak dlouho neměli:-O.Děkuji za připomenutí a za známou chuť letí boďka;-)

Já to kološvárské zelí budu muset někdy udělat, směje se na mě ze všech stran a já ho nikdy nevařila ani nejedla... Prvním krokem bude uložení recetíku - Ď.

Hani rasca je kmín a čierne korenie je pepř.;-)

Katarínko, měla bych asi oprášit znalosti ze slovenštiny:-( prosím, rasca je kmín:-? nejsem si tím moc jistá a ještě nevím černé korenie:-O jinak receptík je určitě moc dobrý, posílám ti boďku:yes::yes::-D

Tématické fráze:
kološvárské zelí recept, koložvárské zelí, kološvárské zelí, kolosvarska kapusta, recept kološvárské zelí, kolžvárska kapusta, koložvarske zeli recept, kolovrska kapusta, kološvarské, kološvárské zelí skládané, kolosvarske zeli s mletym masem, recepty kološvarské zelí, recept na kološvarske zeli, koložvárské zelí s klobásou, kološvárské zelí recept mlete maso, recepty-kološvarské zelí, kološvárské skládané zelí, kološvárská pánev, kolžvárska kapusta.cz, recepty skladane zemiaky

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, paprika sušená sladká, sůl, cibule, sádlo, zelí kysané, slanina, cukr, sůl, kmín celý, bobkový list, rýže, šlehačka

Přidat fotografie receptu