Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečený lilek s jogurtovým dipem, s česnekem a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 056 kJ /
252 kcal
Bílkoviny1,89 g
Tuky21,34 g
Vláknina5,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky omytého lilku osolíme a necháme cca 10 minut vypotit. Vypocený lilek vysušíme ubrouskem, opepříme, potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi na rozehřátém oleji. Krok 2: Lilek necháme zchladnout a přelijeme dipem z jogurtu nebo zakysané smetany, soli, pepře, česneku, šťávy z citronu a nasekané čerstvé bazalky.

Zveřejněno 1. 11. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Výborné je také promíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s nivou nebo jiným plísňovým sýrem a bylinkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený lilek s jogurtovým dipem, s česnekem a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9Nv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený lilek s jogurtovým dipem, s česnekem a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9Nv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

<3:-K:yes:

:yes::-K

Ivo, když ho osolíš a opepříš, neměl by se po vypocení otřít?? A nesetře se pak ten pepř?? Recept se mi líbí, z lilku můžu snad všechno :-)

Jana Remkova: ano, otřeš ho ubrouskem pak ještě opepříš:-Ddíky:yes:

Tématické fráze:
opečený lilek v v troubě, opčený lilek v troubě, opečeny lilek, kysana smetana, recept na dip s bazalkou, lilek opeceme

Suroviny:
lilek, olej olivový, sůl, jogurt bílý, citron, česnek, bazalka čerstvá, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu