Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldovo-žitný chlebík z DP

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 896 kJ /
2 365 kcal
Bílkoviny85,77 g
Tuky12,34 g
Vláknina50,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,46 g
Sůl16,00 g
Sacharidy442,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké.
Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu formy. Krok 2: Použijeme program Základní (Klasik).
Po upečení chleba z formy vyklepneme a dáme vychladnout na mřížku.

Zveřejněno 3. 11. 2016

Poznámka autorky cathleen

Chleba je vlahý, pružný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldovo-žitný chlebík z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rJ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldovo-žitný chlebík z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

zajímavý recept, chtěla bych vyzkoušet, ale nemám žitný kvásek - čím a jak ho nahradit, nestačilo by dát víc droždí?

Valinka43: droždí bych dala stejně, jen přidat lžíci octak, kvůli chuti;-)

Taky není pekárna,škoda:-K

Není pekárna, ach jo.

Krásný chlebík :yes:

Tématické fráze:
dalamánky z dp, špaldovo žitný chleb z pekárny, zitno spaldovy chléb do pekárny, špaldovo žitná bábovka, špaldovo-žitný chlebík z pekárny, spaldovo zitny chleb v pekarne

Suroviny:
voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas žitný

Přidat fotografie receptu