Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory přelité "mačánkou"

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 236 kJ /
1 012 kcal
Bílkoviny13,46 g
Tuky75,61 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy64,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím nakrájíme cibuli na měsíčky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět tak, aby zůstala křupavá. Krok 2: Přilijeme smetanu a necháme chvíli povařit do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Uvařené rozdělíme na porce a přeléváme cibulovou smetanou.

Zveřejněno 4. 11. 2016

Poznámka autorky mika59

Jednoduché, rychlé a výborné. Protože z toho regionu pocházím, připoměla jsem si to.

Zdroj: Jak šmakuje Moravskoslezsko? - mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory přelité "mačánkou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9DG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory přelité "mačánkou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9DG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-):yes: Hmmm, to vypadá skvěle fakt jsou nejlepší takováhle jednoduchá a nápaditá jídla - uloženo a vyzkouším! Už se moc těším, naslintala jsem si do noťasa.:-)

<3:-K:yes:

Jé, to neznám, ale vyzkouším :yes: Moc se mi to líbí;-)

:yes::-K:yes::-K

Znáám!!! Jak by ne!! :-8:yes:

:-K:-K:yes:

Mačankou sa u nás nazýva čosi iné, ale to nevadí, recept sa mi páči. ;-):yes::yes:

Tématické fráze:
pečené brambory přelité máslem, naslintala, brambory přelité smetanou

Suroviny:
brambory, cibule, smetana ke šlehání, máslo, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu