Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím
Bramborové halušky s vůní česneku jsou sytým a levným jídlem z dostupných surovin. Doplňte je o kousek smažené slaniny, restovanou cibulku a kysané zelí a získáte výborný a rychlý oběd pro celou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 337 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,78 g |
Tuky | 38,69 g |
Vláknina | 25,82 g |
Cholesterol | 614 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 199,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto.
Krok 2: Zaváříme do osolené vařící vody přes haluškovač, nebo těsto odkrajujeme lžičkou. Když halušky vyplavou, scedíme a propláchneme je studenou vodou.
Krok 3: Nakrájenou cibuli a kostky uzeného usmažíme do zlatavé barvy. Přisypeme překrájené zelí a společně opékáme zhruba 3-5 minut.
Krok 4: Promícháme společně s haluškami a prohřejeme. Dochutíme a na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem.
Zveřejněno 5. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVKr
Moje poznámka
Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVKr
Nejnovější recepty
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 57 minutami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 21 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny bramborové klobásky
Neregistrovaný před 7 minutami
Bábovka z majonézy
Neregistrovaný před 7 minutami
Pangas na kopru, tymianu a kmínu
Neregistrovaný před 20 minutami
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Neregistrovaný před 23 minutami
Soffritto
Neregistrovaný před 29 minutami
Mandarinkový nepečený dort
Neregistrovaný před 32 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Neregistrovaný před 34 minutami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Neregistrovaný před 43 minutami
Koláč z ricotty a tvarohu
Neregistrovaný před 45 minutami
Drožďová polévka s pórkem
MyEETT před 49 minutami
Tématické fráze:
halušky se zelím,
halužky,
halušky se zelím a uzeným masem,
halušky se zelím a uzeným masem zapečené v troubě,
recept halušky se zelím,
střapace s uzenym,
haluzky se zelim a uzeným masem,
nokrlata,
recept uzeného masa,
haluzky s uzenym,
halusky se zelim a uzenym,
testo na haluzky z brambor,
halušky s uzenym a sýrem,
halužky ze zelím a uzeným masem,
haluzky brambor,
halužky se zelím recept,
halušky na jiný způsob,
recept se zelím,
maso se zelím recept,
maso se zelím recept
Suroviny:
brambory,
česnek,
vejce,
mouka polohrubá,
krkovice uzená,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
sýr strouhaný,
sůl,
pepř
Komentáře (17)