Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím

Bramborové halušky s vůní česneku jsou sytým a levným jídlem z dostupných surovin. Doplňte je o kousek smažené slaniny, restovanou cibulku a kysané zelí a získáte výborný a rychlý oběd pro celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 337 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny84,78 g
Tuky38,69 g
Vláknina25,82 g
Cholesterol 614 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,42 g
Sacharidy199,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto. Krok 2: Zaváříme do osolené vařící vody přes haluškovač, nebo těsto odkrajujeme lžičkou. Když halušky vyplavou, scedíme a propláchneme je studenou vodou. Krok 3: Nakrájenou cibuli a kostky uzeného usmažíme do zlatavé barvy. Přisypeme překrájené zelí a společně opékáme zhruba 3-5 minut. Krok 4: Promícháme společně s haluškami a prohřejeme. Dochutíme a na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem.

TIP: Proč se halušky rozvařily?

Zveřejněno 5. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVKr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové "halušky" s uzeným masem a cibulovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVKr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Vladimír 50 11. 11. 2016 20:23
Miko 59 halužky podle vašeho receptu jsou výborné.Recept mám uložený,máte další dobrý nápad??:yes::yes::-K:-):-)

Vladimír 50: Vladimíre děkuji za moc milý komentář, potěšil mě ;-) :-K:-K

<3<3urcite vyzkousim:-K:-K:yes::yes:

Až ten recept budou číst Slovenky tak :-//:-//:-//:-//:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!
do halušek dát česnek to udělá barbar a né kuchař.
A to jsem Čech :-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!
Tak že :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

duchacek: Respektuji Váš názor, ale bramboráky se taky dělají se sýrem, slaninou nebo škvarky, ale pořád to jsou bramboráky..;-):-K:-) A proto jsem barbar? A sekaná svíčková se dělá i v restauracích a dělala už hodně dávno, jen to nikdo takhle neřešil...;-) Od toho jsou přece recepty...:-K

Zobrazit 8 starších odpovědí

:-K:-K:yes::yes:

Pěkné :yes:

mysulka: Děkuji ;-):-K

Kam na ty dobroty pořád chodíte? Ještě mě žádný z Vašich prima receptů nezklamal:-K:yes::yes::yes:

Elina: Eli není nic lepšího pro kuchaře, než taková to pochvala;-) děkuji...:-K

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
halušky se zelím, halužky, halušky se zelím a uzeným masem, halušky se zelím a uzeným masem zapečené v troubě, recept halušky se zelím, střapace s uzenym, haluzky se zelim a uzeným masem, nokrlata, recept uzeného masa, haluzky s uzenym, halusky se zelim a uzenym, testo na haluzky z brambor, halušky s uzenym a sýrem, halužky ze zelím a uzeným masem, haluzky brambor, halužky se zelím recept, halušky na jiný způsob, recept se zelím, maso se zelím recept, maso se zelím recept

Suroviny:
brambory, česnek, vejce, mouka polohrubá, krkovice uzená, zelí kysané, cibule, sádlo, sýr strouhaný, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu