Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené krůtí stehno s kaštanovou nádivkou a se zelím

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 259 kJ /
2 691 kcal
Bílkoviny24,29 g
Tuky239,51 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 469 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy101,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet. Krok 2: Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka, oloupeme, rozmixujeme nebo umeleme. Poté smícháme se strouhankou a přelijeme mlékem a šlehačkou (té by mělo být jen tolik,aby nádivka nebyla řídka). Přidáme vejce, osolíme a opepříme, přimícháme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme. Krok 3: Stehno naplníme a zavážeme. Položíme na plech, zalijeme částí horkého tuku a pečeme v troubě na 170°C do změknutí masa. Krok 4: Na tuku podusíme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Krok 5: Hotové stehno nakrájíme na porce a podáváme se zelím a např. s hranolkami.

Zveřejněno 5. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené krůtí stehno s kaštanovou nádivkou a se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PVO4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené krůtí stehno s kaštanovou nádivkou a se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PVO4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborná krmě! 🤩 Už při "bourání" krocana jsem vykostil stehno tak, aby vznikl plát a do toho jsem nádivku zabalil a převázal.:-D

Tématické fráze:
kaštanová nádivka, čina z vykoštěných krutich stehen, nadivka z pecenych kastanu, pečené krůtí stehna s nadivkou, nádivka z jedlých kaštanů, pečená krůtí stehna, nádivka z kaštanů, recepty z jedlých kaštanů, nádivka s kaštany, pečená krůtí stehna s nadivkou, nadivka z pecenych kaštany, nejlepsi recepty na pecenou kachnu krutu, nadiivka z jedlých kaštanů, vykostěné krůtí stehno, kruti stehno na zelí, krůtí pečeně se zelím, krutí pečeně recept, kachní stehna plněná kaštany, pečené krůtí stehno, nádivka z jedlých pečených kaštanů

Suroviny:
stehno krůtí, sádlo, kaštan jedlý, vejce, mléko, šlehačka, sůl, pepř, ořech muškátový, strouhanka, zelí hlávkové, cibule, sádlo, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu