Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek jako kaviár II

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 826 kJ /
914 kcal
Bílkoviny1,62 g
Tuky95,36 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejeme troubu na 200°C, lilek položíme na plech a pečeme dokud nezměkne. Krok 2: Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno. Krok 3: Vychladlý lilek rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vidličkou ji rozmělníme. Smícháme s nakrájenou cibulí a rajčaty, osolíme, opepříme a zašleháme olej, který přiléváme tenkým praménkem. Krok 4: Dáme vychladit a před podáváním posypeme čerstvě nakrájenou petrželkou.

Zveřejněno 30. 5. 2009

Poznámka autorky maris

Servírujeme s tousty jako předkrm a také se výborně hodí ke grilovanému masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek jako kaviár II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jzo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek jako kaviár II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jzo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eli, díky za tip, určitě je to pikantnější a kapary máme moc rádi. Určitě vyzkouším. Děkuji za fotky:-):yes::yes:

Dělávám tento recept poslední dobou malinko jinak - co se týče poměru lilku a rajčat...na tři lilky dávám 2-3 rajčata, přidám utřený česnek, worchester, rozmixované kapari (asi 1 vrchovatou lžíci) a chilli omáčku.
Plátky světlého toustového chleba potírám máslem, popráším směsí provensálských bylinek a česneku a peču při 200°C deset minut.
Namažu vychladlou směs na horké topinky a říkáme tomu "tatarák z lilku".:-p Přikládám obrázky.:-K

Eliza: S pravým kaviárem nemá nic společného, jde spíš o podobu slov kavjar a ajvar, což je právě toto. Osobně cibulku lehce osmažím a nacpu do toho utřený česnek, ovšem bezva je ajvar s jakoukoli variantou.

:-O:yes::yes:

Kaviár nemusím, zato lilek rozhodně ano. Bude to báječné a krásné fotky to jen potvrzují...! Ukládám.

Tématické fráze:
kaviár z lilku, kaviár chudých, lilek recepty, kaviár, recepty z lilku, falesny kaviar z lilku, kaviár recepty, recept lilek, falešný kaviár, zeleninový kaviár, kaviar pro chude, kaviár z lilku recept, recepty kaviar, kaviár recept, kapří kaviár, lilek recept, kaviár chudých recept, recepty kaviár z lilku, lilek-kaviár, recepty lilek

Suroviny:
lilek, rajče, cibule šalotka, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu