Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva v tarhoni

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 700 kJ /
2 079 kcal
Bílkoviny82,75 g
Tuky78,75 g
Vláknina31,38 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 2,18 g
Sůl5,00 g
Sacharidy245,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření. Krok 2: Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy. Podlijeme několika lžícemi vody a 10-15 minut podusíme. Krok 3: Odměříme objem suché tarhoně a připravíme si dvojnásobné množství vody. Krok 4: V hrnci osmahneme tarhoňu dohněda (pokud je třeba, přidáme několik lžic oleje), přisypeme obsah pánve, zalijeme přichystanou vodou a uvaříme.
Ještě během vaření vmícháme rozetřený česnek, pepř a podle chuti dosolíme. Krok 5: Na talířích můžeme sypat krájenou petrželkovou natí.

TIP: Jak uvařit tarhoňu

Zveřejněno 8. 11. 2016

Poznámka autorky cathleen

Víc nám chutná, když místo vody použiji zeleninový vývar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva v tarhoni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVpE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva v tarhoni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVpE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tarhoňu jsem pozbal někdy v první polovině 80 let na slovensku kde jsem studoval a cokoliv s ní je velmi dobré jídlo jako příloha je skvělá :yes:

:yes: tarhoňu mám ráda, je to výborná změna <3

Vladimír 50 10. 11. 2016 11:12
Tarhoňa=výborný nápad!Bratři Slováci vědí jak na naše"mlsný huby".Jen jsem tarhoňu malinko povařil,zcedil,přidal trošičku uzené papriky a strčil do trouby.Když se pak smíchala tarhoňa s ostatnímy surovinami vzniklo něco výborného,2dcl červeného k tomu,všem chutnalo. Cathleen máte výborný nápady-děkuju vám:-K:-K:-K:yes:

Pěkné :yes:

tarhoňu mám moc ráda:yes:, mají ji stále v Lidlu, používám ji i jako zavářku do polévek

Ja by som to nevarila, ale zakryté strčila do rúry, nech sa to tam dusí. To by bola dobrota. Tým nechcem povedať, že toto je zlé, len v rúre dusená tarhoňa chutí lepšie. Inak celý postup by som nechala, je to ok. ;-):yes:

Tématické fráze:
priprava tarhoni, recepty z tarhoni, tarhoňa s hlívou ústřičnou, tarhoni, priprava tarhoně, tarhoňa recepty, recept z tarhoňi, jídla z tarhoni, hlíva recepty, recept hlíva s s tarhoňou, hlíva ustřičná s tarhoňa, tarhoně s hlívou ústřičnou, tarhona s hlivou, tarhoňa lidl, recepty na tarhoňu s hlívou ústřičnou, tarhoňa s hráškem, recept na tarhoňu, recepty z tarhoňa, hliva na mase, bucek a hliva ustricna

Suroviny:
hlíva ústřičná, těstoviny tarhoňa, bok uzený, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu