Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionový guláš

Lehce pikantní žampionový gulášek vás svou chutí překvapí natolik, že vám v něm maso jistě chybět nebude. Uvařte si jej s knedlíkem či těstovinami. Milovníci hub si pochutnají a možná přesvědčíte i zapřísáhlé odpůrce.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 159 kJ /
516 kcal
Bílkoviny12,36 g
Tuky34,34 g
Vláknina18,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 671 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy31,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme (není nutné loupat), velké nakrájíme na čtvrtky, menší jen rozpůlíme. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Krok 3: Přidáme žampiony, krátce zarestujeme a osolíme. Vmícháme paprikovou pastu, mletou papriku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Krok 4: Ve 4 lžících vody rozmícháme 1 lžíci mouky a přilijeme do kastrolu. Krok 5: Necháme provařit asi 20 minut. Před koncem přidáme čerstvou papriku nakrájenou na tenké nudličky. Krok 6: Dochutíme chilli vločkami, tymiánem a posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Jak dlouho tepelně upravovat žampiony

Zveřejněno 9. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EqD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EqD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

super, musím dnes vyzkoušet ,dík Jarda

Mňankovéééé a pekne ostrééééé, to mám prevelice rada. Chválim!

JASTRENA: to jsem ráda, děkuju:-K

:yes::yes:

Pěkné :yes:

Moc vám všem děkuju, mám radost, že se vám recept líbí, i když to není nic vyjímečného a houbový guláš asi zná každý. Při nedostatku lesních hub jsou žampiony dobrá volba, i když chuť je jiná.:-)

teraz som dojedla sampiony dusene s pohankou,a uz je tu vyborny receptik.Ukladam na vyskusanie,uz teraz viem,ze nebude posledny.Taketo bezmasove jedla milujem.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

<3pekna fotecka,tento rok jsem v lese opravdu nasla houby tak vyzkousim,zampionovy...:-K:yes:

Pěkný gulášek<3fotka je krásná jako vždy,to láká k vyzkoušení,zatím jsem dělala jen z lesních hub,tak vyzkouším Majko aj ten Tvůj <3;-):yes:

Krásný recept, Maruško, určitě by mi chutnalo:-p A fotka lákavá, jak z časopisu:-!:yes:

Maris, moc hezká fotka a jistě bylo dobré:-D:yes:

maiva, magdalenka - děkuju:-)

Môj vzťah k hubám (v každej úprave) poznáš, takže...:yes::-K

Dělám a je výborný..:yes::yes:<3

mika59: díky - taky nám chutná:-)

Tématické fráze:
zampionovy gulas, žampiony recepty, žampionový guláš recept, houbový guláš ze žampionů, žampionový guláš, recept, žampionové recepty, gulas ze zampionu, top recepty zampiony, žampionovy guláš recepty, zampionovej gulas, guláš žampionový, recept na žampionovy guláš, zampionovi gulas, žampiony guláš, guláš se žampiony, žapionový guláš, gulas z zampionu, žampionová gulas, recept zampionový guláš, žampionavý guláš

Suroviny:
žampióny, cibule, paprika, pasta papriková, paprika sušená sladká, tymián čerstvý, mouka, voda, vývar zeleninový, olej, nať petrželová, vločky chilli, sůl

Přidat fotografie receptu