Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra - rychlá domácí paštika s vínem a rozmarýnem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Rouena

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 467 kJ /
1 785 kcal
Bílkoviny87,38 g
Tuky135,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,83 g
Sodík 394 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy21,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na kousky, cibulku opečeme do sklovita na plátku másla, zbylé máslo dáme stranou. Na cibulku vhodíme rozvonět rozmarýn a přidáme játra, opepříme, necháme zatáhnout ze všech stran a přilijeme víno, které necháme vyvařit. Až budou játra hotová, přendáme je i s výpekem do nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 2: Osolíme, přidáme smetanu a do ještě horkého základu hodíme na kostičky nakrájené máslo, které pomalu ve směsi rozpouštíme. Krok 3: Do formy dáme potravinářskou folii, vyložíme slaninou a nalijeme směs (bude hustá), pokud by se směs zdála moc tekutá, přidáme máslo) Krok 4: V lednici nechám odpočinout do druhého dne a podávám s brusinkami nebo domácím zavařeným rybízem a opečenou bagetkou,

TIP: Jak dlouho dusit drůbeží játra

Zveřejněno 10. 11. 2016

Poznámka autorky Rouena

Pokud byste chtěli mandlovou - dají se do směsi přimíchat nasekané oloupané mandle.

Já ráda dělám s brusinkami - sušené brusinky zaliji horkou vodou, po 10 min sliji a vsypu do směsi :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra - rychlá domácí paštika s vínem a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjNV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra - rychlá domácí paštika s vínem a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjNV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
paštika z kuřecích jater s vínem, jatrova pastika s vinem, domácí paštika s červeným vínem, rychlá paštika z kuřecích jater, paštika z kuřecích jater s červeným vínem, kuřecí paštika s červeným vínem, paštika z kuřecích jater bez smetany, játrová paštika s červeným vínem, jake vino do jatrove pastiky, pastika s vinem, domácí paštika s vínem, kuřecí paštika s červeným s vínem, domácí paštika z kuřecích jater s červeným s vínem, paštika z kuřecích jater na vine, paštika z kuřecích jater s rozmarýnem, domácí kuřecí paštika s červeným vínem, paštika bez smetany, domácí paštika z kuřecích jater bez smetany, domácí paštika z kuřecích jater s vínem, pastika s cervenym cinem

Suroviny:
játra kuřecí, máslo, cibulka, sůl, pepř, rozmarýn, víno červené, smetana, potravinářská fólie, slanina

Přidat fotografie receptu