Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček pečený v sáčku a pomalu

Sáčky na pečení můžete použít na pečení masa, ryb, zeleniny nebo pečiva bez použití tuku. Můžete si tak dopřát zdravé jídlo s nízkým obsahem kalorií, které si uchová svou šťávu, vůni, vitamíny a výživové hodnoty.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 150 min

165 min (15 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 016 kJ /
2 872 kcal
Bílkoviny114,74 g
Tuky245,42 g
Vláknina18,48 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 473 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy38,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý a osušený bůček na kůži nařízneme na čtverečky. Z oleje, hořčice, tří utřených stroužků česneku a koření smícháme směs na potření. Krok 2: Maso ze všech stran osolíme a důkladně vetřeme připravenou směs. Necháme nejméně hodinu odležet. Nejlépe přes noc. Krok 3: Do sáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso, nalijeme pivo a uzavřeme. Dáme do pekáčku a uděláme 2-3 malé dírky. Pečeme 15 minut na 200 °C. Poté teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme cca 2-2.5 hodiny. Krok 4: Sáček ze začátku přikryjeme alobalem, aby se shora maso nepřipékalo. Před koncem pečení sáček rozřízneme (pozor na páru) a maso dopečeme do křupava.

TIP: Jak krájet bůček s kůží i bez kůže - rady a tipy

Zveřejněno 11. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený v sáčku a pomalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYB3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený v sáčku a pomalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYB3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásná podívaná:yes:

<3<3krasne a s piveckem,jamy...:-K:-K:yes:

Panečku, byť vegetariánom je trýznenie. Fantázia. Ďakujem.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pomalu pečeny buček, sáčky na pečení masa, pečený bůček, pomalu pečený bůček recept, bucek peceny pres noc, maso pečené v sáčku na pečení, recept na pomalu pečený bůček, bůček v sáčku, bok v sacku, pečení masa v sáčku, bůček recepty, pomalu pecene maso pres noc, pečeny buček recept pečený, pečený bůček recept, recept na pečený bůček, bůček, jak nejlépe připravit bůček, směs na pečený bůček, sáček na pečení masa, sacky napeceni

Suroviny:
bůček, cibule, česnek, pivo světlé, olej, hořčice dijonská, pasta chilli, paprika sušená uzená, kmín celý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu