Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná vepřová kýta

Vepřové řízky z kýty bývají dost suché a proto je dobré je předem naložit do marinády. Pak už stačí jen lehké osmažení na oleji a opravdu si pochutnáme. Jako přílohu si můžete zvolit brambory, americké brambory nebo hranolky či jen topinku.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení těsta

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 080 kJ /
497 kcal
Bílkoviny19,55 g
Tuky35,86 g
Vláknina4,54 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,59 g
Sůl9,02 g
Sacharidy22,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Krok 2: Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Krok 3: Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin. (Čím déle je maso naloženo tím je křehčí). Krok 4: Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany. Krok 5: Podáváme s topinkou nebo s brambory doplněnými volským okem a zeleninovou oblohou.

TIP: Dokonalá sázená vejce neboli volská oka - nejlepší postup

Zveřejněno 31. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8q75

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8q75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moc dobré, maso bylo měkké. :-8

Výborné. Děkuji za recept. Nechal jsem to 48hodin. Štavnaté, měkkoučké, luxus.

Mardošo:-)vítej;-).Recept vypadá moc dobře a při fotečce se sliny sbíhají,takže šup do oblíbených a musím brzy udělat:-D

I u nás je tohle oblíbená mňamka:-p:yes: +

:-p

Já se taky přidávám, dělám z kuřeciho masa a je to mňamka :-p:yes::-D

No, já se přidám, to jídlo znám a tak vím, že je dobré.;-):yes: +

Mardoso,tak nějak taky dělávám, s malou obměnou ingrediencí a nechávám naložené 3 dny v chladu a většinou to grilujeme s přáteli v létě venku;-)
Dávám boďana, jelikož tu výbornou chuť velmi dobře znám:yes:

Tématické fráze:
nakladane veprove maso, nakládané maso na gril, vepřová kýta, vepřová kýta na gril, vepřová kýta recepty, naložená vepřová kýta, marináda na vepřovou kýtu na gril, vepřová kýta na grilu recept, vepřová kýta recept, marináda na vepřovou kýtu, nakladani veproveho masa, nakládané vepřové plátky, naložené vepřové koleno, vepřová kýta na grilu, nakládané maso na gril recept, nalozena veprova kyta na gril, marinada na kytu, recepty z veprove kyty, naložené koleno, vepřové maso nakládané

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, solamyl, omáčka worcesterová, česnek, majoránka, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, vejce, kečup sladký, olej

Přidat fotografie receptu