Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové rizotto s kokosovým mlékem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 313 kJ /
553 kcal
Bílkoviny10,61 g
Tuky8,75 g
Vláknina6,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy105,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni nakrájejte na kostky, v míse promíchejte s trochou olivového oleje a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte doměkka. Krok 2: Upečenou dýní vložte do misky, zalijte kokosovým mlékem a rozmixujte na pyré. Krok 3: V rendlíku zahřejte kokosový tuk a vsypte do něj rýži. Míchejte. Asi po 1-2 minutách zalijte vínem a nechte vypařit. Podlijte trochou vývaru. Osolte a přidejte šafrán. Stále míchejte a podlěvejte, dokud není rýže téměř měkká. Místo vývaru teď postupně vmíchávejte dýňové pyré. Krok 4: Tempeh nakrájejte na slabé plátky, opečte na pánvi z obou stran a podávejte s rizottem. Posypte nasekanou pažitkou .

Zveřejněno 12. 11. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/dynove-rizoto-s-kokosovym-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizotto s kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVLL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizotto s kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVLL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Souhlasím, hokaido neloupat.Krásně změkne.

Irena Mostýnová 14. 11. 2016 19:21
Dámy,vůbec nediskutujte o loupání slupky z hokaida.Vždycky!! se zpracovává se slupkou,všechny pozitivní látky zůstanou.I se slupkou je dýně velmi rychle hotová,měkká a chuťově jemná. Je to sice věc názoru-nikomu svůj názor nevnucuji, moje zkušenost je ale ověřená( je mi 77 let).Úspěšné vaření všem!!

Proč by měla být dýně Hokaido bez slupky? Po upečení (nebo po uvaření) se dá na bezvadný krém rozmixovat i se slupkou.

Vareniste.cz: Moc krásné, dělám podobně - to kokosové mléko zkusím, mám ho ráda:yes: Zkoušela jsem pyré z dýně (hokaido) se slupkou i bez slupky - není v tom rozdíl;-), jen se připravíš o část suroviny.

Zobrazit starší odpověď

<3:yes:

Tématické fráze:
rizoto z hokaida, recept s kokosovým mlékem, recepty s kokosovým mlékem, dynovy krem s kokosovym mlekem, ryzoto z hokajda, co uvařit s s kokosovým mlékem, krevetove rizoto z kokosovim mlikem, dýňové pyré s s kokosovým mlékem, koláč s dýní a kokosovým mlékem, dýnové kari s s kokosovým mlékem, zapečena hokaido s s kokosovým mlékem, co s kokosovým mlékem, rizeto z hokaida, risoto z hokaida, rizito z hokaida, co uvařit z hokaida, dýňové pyré s ryzi, co uvařit z hokaidy, proc neloupat dýně hokaido, dýňová z hokaida s kokosovým mlékem

Suroviny:
dýně hokkaido, olej olivový, rýže arborio, tuk kokosový, vývar zeleninový, sůl, šafrán, mléko kokosové, tempeh, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu