Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková konzerva s uzenou příchutí

Milovníci masa zbystřete. V pohodlí svého domova, dle podrobného receptu, můžete připravit skvělou bůčkovou konzervu s s uzenou chutí. Namazaná na čerstvém chlebu, v kombinaci s kyselou okurkou, bude chutnat nejlépe.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Milan P.

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 270 min + odležení do druhého dne

300 min (30 min příprava + 270 min tepelná úprava, + odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 120 kJ /
10 067 kcal
Bílkoviny467,00 g
Tuky911,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 1,89 g
Sůl3,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umyjeme a zbavíme kůží. Vše umeleme na největší šajbě (můžeme i jemně nakrájet). Meleme střídavě, 1 kus uzeného - 1 kus neuzeného. Krok 2: Kůže, uzené i neuzené uvaříme spolu asi v půllitru vody. Krok 3: Když jsou měkké, slijeme vodu a ještě teplé kůže rozmixujeme. Krok 4: Vlijeme do mletého masa a důkladně zamícháme. Krok 5: Maso po důkladném promíchání vložíme do sklenic. Ne úplně plné, doplníme asi polévkovou lžíci vody. Krok 6: Do malých sklenic dáme asi půl rovné lžičky soli, do velké sklenice rovnou lžičku. Pozor, záleží na tom, jak je slaný uzený bůček. Krok 7: Sklenice uzavřeme a dáme vařit tak, že jsou víčka pod vodou. První den vaříme 1,5 hodiny velmi slabým varem, druhý den stačí jen 1 hodina varu.

TIP: Jak zavařit maso?

Zveřejněno 15. 11. 2016

Poznámka autora Milan P.

Myslím si, že se to všem povede a že všem bude chutnat. Tato masa míchám z důvodu, že uzené bývá až moc aromatické. Ale záleží na chuti. Lze udělat třeba jen z uzeného!

Nenašel jsem žádný podobný recept, tak jsem vyrobil vlastní . S okurčičkou a čerstvým chlebem to nemá chybu. Víte, kůže

mi v konzervách vytvořily velice dobré a chutné pojivo-rosol. Podobně jako v tlačence. Každý může experimentovat, jen pozor na sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková konzerva s uzenou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVLX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková konzerva s uzenou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVLX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Zdravím Vás. Super recept a super masíčko k čerstvému chlebíku nebo jako rychlovka k obědu s těstovinami pro děti. Děkuji za recept. E.M.:-8:-8

:yes:

Myslel jsem , že už sem psát nebudu .Vážení , zdravím Vás. Děkuji , ale co mi to děláte?Za pár dní o 100% vyšší návštěva tohoto receptu. Vždyť zase to takový zázrak není !!! A navíc se cítím dlužníkem . A to je to horší. myslel jsem , že jsem udělal dobře , že jsem končil, ale nyní nevím !!! Každopádně všem návštěvníkům receptu velice děkuji a uvidíme(nic neslibuji). Zdraví Vás všechny Milan P.

Zdravím. Jde spíše o zklamání. Asi jsem vše viděl moc růžové.Vše nedude nikdy 100%. A nikdy se všem člověk nezavděčí Zdraví. Milan P.

Vážení.Zdravím Vás a chci jen malé oznámení pro všechny, kdo můj recept , nebo návod sledovali.I když jsem měl představy jiné a receptů na malou KUCHAŘKU , končím. Víte , když si z Vás někdo dělá celou dobu legraci (nemyslím toprecepty.cz) a nakonec, když si začnete dělat legraci Vy, tak je vše špatně. Je vám řečeno, že jste paranoidní a abyste si své repty nastrkal už nevím kam.To Vás raní. Děkuji velice za podporu a přízeň.Dříve jsem měl svatý klid, tak proč pokračovat. Nevím, kolik úmyslu bylo mě odradit, ale povedlo se.
Zdraví Vás Milan P.

Milan P.: Som z toho mimo...niekto tu bol na teba sprostý??? Si naozaj tak veľmi znechutený?

Zobrazit 2 starší odpovědi

Jistě vyzkouším... Určitě to bude chutnější a levnější, než ty konzervy v obchodech... Vzpomínám na to, když je dělávala moje maminka. Konzervy byly lahůdkové... Už se těším, až je ochutnám... :yes: :-)

Milo1: Určitě máte pravdu a víte co jíte. Nic složitého. Jen pozor na sůl. Mícháte slane s neslaným. Někdy méně znamená více.Přisolit se dá vždy a jednoduše, ale horší je přesolené. V další várce se dá vždy vše upravit .Přeji úspěch.
Milan P.

Milena Cejpova 17. 11. 2016 07:21
To musí být dobré,po neděli to hned vyzkouším.

Pěkný recept, hezky i popsané:-D:yes:

Také sůl vážim. Ale již se mi stalo, že jsem při dávce 20g na kg přesolil klobásy. A s tím už se nic neudělá.Ona i sůl je zrádná a každá značka solí jinak. Nyní se řídím tím že udělám vzorek a mimo to přisolit se dá vždy , ale přesolené je horší.
Jinak máte pravdu s krájením masa. Vypadá to dobře. Také to někdy dělám . Ať nám naše výrobky chutnají !!!

Dávkování soli je dobré odvážit a to max.20 g na 1 kg masa syrového,uzené maso solené je.Aby se nemuselo maso mlet,jen ho krájím,promíchám se solí,potom je hezká mozajka.Do každé sklenice dám na dno kousek syrové kůže asi 5x5 cm,vznikne rosol.který maso sváže a dobře se krájí.Zavařuji 2 hod na 100 st.Nikdy se nezkazilo a je super proti hnusným pastám v konzervách v obchodech.Dobrou chuť.:yes:

cecilka: Zdravím Vás. Víte jakou jste mi udělala radost? Velikou!!!Připravuji další bůčkovou konzezvičku a myslím si že stejně dobrou , ne li lepší.To posoudíte sami.Nemám vše ještě zdokumentované . Velice děkuji za informaci .
Zdraví Vás Milan P.

Zobrazit 6 starších odpovědí

To se mi líbí...:yes:

Tématické fráze:
bůčková pomazánka sterilizace, presolene uzene maso, uzená bůčková pomazánka, uzena vepřová konzerva recept, recepty z bůčku, neuzené uzeniny, bučkovo uzená pomazánka, domáci luncheon meat, uzenin z bůčku, připrava bučku k uzeniny, koleno konzerva, jak sterilizovat konzervu, buckova pomazanka uzená, recept uzená bůčková pomazánka, pomazánka ze syrového bucku, recept na uzenou buckovou pomazanku, masova konzerva z bůčku, recept na neuzené uzeniny, buckova konzerva domaci, bůčková tlačenka

Suroviny:
bůček vepřový, bůček, sůl, kůže vepřová

Přidat fotografie receptu