Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patricie

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 124 kJ /
3 376 kcal
Bílkoviny38,79 g
Tuky219,95 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 868 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy307,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto a upečeme košíčky.

Doba pečení cca 8-10 min. při 180 st. Krok 2: Na krém utřít máslo s cukrem a zašlehat pudink. Přidávám rum. Krok 3: Naplnit košíčky, dám na chvilku vychladit do lednice, ozdobit ovocem a přelít želatinou.

Jaký krém k jakému cukroví - rady a tipy

Zveřejněno 31. 5. 2009

Poznámka autorky Patricie

Těsto nenechávám odpočinout a formičky nevymazávám. Formičky měly průměr 5 cm a košíčků bylo 44 ks.Použila jsem lesní jahody na polovinu, a na druhou zahradní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOVJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Moc roztomilé košíčky.
Patricie, pěkně sis s tím vyhrála a stojí to za to;-):-)):yes:

Košíčky vypadají k nakousnutí :-p . Tento týden vyzkouším na oslavu, akorát dám místo krému jen šlehačku:yes:

jůůůůů,to je krásný...:yes::-K:yes:+8 zkusím,zcela určitě,jahody jsou na dosah :yes:

Lucko, neměly by se rozpadat. Jsou tvrdší, na vánoce je nechávám odpočinout, než je naplním, ale v létě, když chvátám a plním nějakým krémem a ovocem, tak se nechají jíst hned, ale nikdy se nrozpadly.Dělám většinou s Herou, jinak nevím čím by se to mohlo stát:-((

tak teď jsem košíčky dopekla a nevím, nevím:( nějak se mi rozpadají:(přitom jsem vše dělala dle receptu!

Děkuji Bibinko, lesní jahody mám na zahradě, vypěstovala jsem si je už před pár léty, ale mám je ve stínu a ještě nejsou. V pátek jsme je našli na pasce, kam hodně svítí slunce. Je to radost je trhat, je zajímvaé, že při tom záda nebolí - i když jinak bolí už u všechno.:-(

Patricie, ale ten pohled do toho talíře je fakt skvostnej, kde jsi vzala lesní jahůdky:-?ty nádherně voní a jsou sladký, přidávám je do zahradních když něco dělám, třeba koktejl, nebo se šlehačkou ap. a je to tak provoněnýýýýý;-)
Máš ode mne bodíka, i za tu fotku, s kterou nejsi zrovna spokojená(já jo):yes:

Děkuju děvčata za pochvalu, košíčky prý byly dobré, zmizely závratnou rychlostí. Akorát ta fotka je děsná, nevím proč jsem to fotila jako pohled do talíře:-/

Patricie:-)moc pěkné:-*.Košíčky máme moc rádi a jsou u nás v kurzu:-p.Ale co je nej?Ty lesní jahůdky:-p:-pJsou tam jako perličky;-):-).U mě jdou do oblíbených a tady přibude boďka;-)

Moc pěkné:-p:-8:yes::yes:

Bože, vezmu si raději příště brýle:-S:-))

Také jsem přemýšlela, že to jsou asi lesní jahody. S těmi to musí chutnat ještě víc :-)

Hezké a určitě dobré....a ty lesní jahody no....U nás nejsou ještě ani na zahradách a ty je máš na mňamce :-O:-O:-O:-D

To musí být lahoda! Moc hezké. Bodík:yes:

Jano, to jsou lesní jahody, v pátek k večeru jsem se šli projít do lesa a na palouku jich bylo pár, ale nebylo jich moc, tak druhá polovina byla ze zahradních. Jo a taky jsem našla asi 10 lišek. Tak houbařská sezóna už začala - hurááá:-D:-D

Tématické fráze:
košíčky, čím naplnit košíčky, jak dlouho péct košíčky, košíčky recept, recept na košíčky, krém brýle recept, jak dlouho se pečou košíčky, doba pečení košíčků, recept košíčky, krém brylé, recepty na košíčky, košíčky pod jahody, jak ozdobit košíčky, košíčky s ovocem a želatinou, jahodové košíčky, košíčky doba pečení, jak péct košíčky, jak naplnit košičky, košíček, recepty košíčky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr, rum, želatina

Přidat fotografie receptu