Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Louhované kaštánky s tang zhongem

Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem budou luxusní kousky pečiva s křupavou nahořklou kůrkou a vláčným středem.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba kynutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 800 kJ /
2 581 kcal
Bílkoviny76,68 g
Tuky68,31 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 20,27 g
Sůl16,21 g
Sacharidy405,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tang zhong: 50 g hladkej múky rozšľaháme vo vode - 250 g a zahrievame, nevaríme - do 60 stupňov. Prešľahávame a necháme vychladnúť. Dostaneme želatínovitú hmotu. Krok 2: Do 150 g vlažnej vody vmiešame cukor a droždie, necháme oživiť cca 15-20 minút. Krok 3: Do 500 g hladkej múky vmiešame soľ, povolené sádlo, tangzhong a s kváskom z bodu 2 vypracujeme plastické cesto. Prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Vykysnuté cesto rozdelíme na bulky - ja som mala 16 ks. Prikryjeme a necháme podkysnúť cca 20 minút. Krok 5: Vodu uvedieme do varu a opatrne po častiach vsypeme sódu - má to tendenciu kypieť. Krok 6: Do vriacej vody so sódou vkladáme po 3-4 kusoch bulky, varíme z každej strany 20 -30 sekúnd. Vyberieme dierovanou lopatkou na pečiaci papier, alebo fóliu. Potrieme rozšľahaným vajcom, nožnicami nastrihneme a posolíme. Krok 7: Pečieme pri 200 °C 10 min., potom ešte asi 7 minút pri 180 °C. - ventilátor.

TIP: Jedlá soda a její použití nejen v kuchyni

Zveřejněno 17. 11. 2016

Poznámka autora magdalenka

Cathleen ma naučila používať tangzhong. Ona ho viac menej používa pri sladkom pečení, ja experimentujem so slaným pečivom. Tangzhong spôsobí, že pečivo aj na druhý deň je mäkké a vláčne. Soľ na povrchu síce navlhne, ale na chuti mu to neuberie.https://www.toprecepty.cz/recept/48442-tangzhong/

Od Cathleen mám naučené lúhovanie, aj tvarovanie kaštánkov. Obmenila som tento jej recept pridaním tangzhongu.https://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-k...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Louhované kaštánky s tang zhongem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlK4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Louhované kaštánky s tang zhongem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlK4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Krásné <3:yes:

mysulka,Jana Remkova -dík.:-K

:yes::yes::yes:<3

Ďakujem vám, ale chvála patrí určite vo veľkej miere Cathleen, lúhovanie aj ako majú kaštánky vyzerať mám od nej...https://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-k...

Magdalenko, moc povedené kaštánky:-D:yes:

<3:-K:yes:

:-K:yes:

Krásné kaštánky ;-):yes:

Ďakujem, teší ma, že sa vám kaštánky páčia...

magdalenka: moc se mi líbí;-):-)

Krása..:yes::yes:

:yes::-K

Krása :yes:

Moc pěkné je máš, taky mne láká víc slané než sladké:yes::-)

Jůůů, díky za nápad :yes::yes::yes::yes:

:-8:yes::yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
tang zhong, louhovany kaštanek, louhovaná bulka, tangzhong

Suroviny:
voda, mouka hladká, mouka hladká, droždí, voda, cukr, sůl, sádlo, vejce, sůl, voda, soda jedlá

Přidat fotografie receptu