Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

woman woman

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 564 kJ /
374 kcal
Bílkoviny5,07 g
Tuky9,77 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy62,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru. Krok 2: Přidáme vaječný likér a smícháme. Krok 3: Na vále vyválíme lístkové těsto. Buď vykrajujeme kolečkem nebo použijeme udělátko na taštičky a plníme malým množstvím tvarohovo-likérové směsi. Krok 4: Rozmícháme žloutek s čajovou lžičkou levandulového medu a taštičky jemně potřeme. Poté klademe na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Krok 5: Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového cukru (levandulového) smíchaného s cukrem vanilkovým.
Pokud použijete levandulový cukr dle mého návodu, můžete přidat na špičku nože fialového barviva. Horké taštičky vyndané z trouby začnou cukr barvit fialově a kuchyň se provoní vůní levandule.

Zveřejněno 18. 11. 2016

Poznámka autorky woman

Ať se vám podaří, ať vám krásně voní a báječně chutnají.

http://www.woman-today.cz/products/gertrudky-z-lis...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjGN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjGN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
likérové špičky se smetanou

Suroviny:
těsto listové, tvaroh polotučný, cukr moučkový, cukr vanilkový, smetana, kůra pomerančová, kůra citronová, likér vaječný, žloutek, med, cukr vanilkový, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu