Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia z kvásku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madlenka1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 165 kJ /
1 952 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky29,15 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy357,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, kvásek, 1 lžíci oleje, sůl a vody tolik, aby vzniklo ne příliš hutné těsto. Necháme vykynout. (Kynutí záleží na zralosti kvásku, teplotě v místnosti i hustotě těsta - 2-4 hodiny). Krok 2: Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučenou desku, několikrát přeložíme a vtlačíme do vymazaného pekáčku. Necháme opět kynout. Krok 3: Poté do těsta vtlačíme rozkrájené olivy a proužky sušených rajčat naložených v oleji. Necháme ještě chvíli vykynout, pokapeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Upečeme.

Zveřejněno 20. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xox

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xox

Marie

Komentáře (3)

:-8:yes:<3

<3:-K:yes:

Pěkné:-D:yes:

Tématické fráze:
foccacia z kvásku, kvaskova focacca, focacia z kvasku, focaccia recept žitný kvásek, focaccia z žitného kvásku, recepty z kvásku, foccacia bez kynutí, kvaskova focaccia, kynutí kvásku, focaccia bez kynutí, recepty foccacia, foccacia, focaccia recept, fokacia z kvasku, focaccia kvaskova, focaccia s kváskem, focaccia z kvásek, domácí focaccia z kvsku, foccacia recept, fociacca

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná, kvas žitný, olej olivový, sůl, voda, rajče sušené v oleji, olivy, rozmarýn

Přidat fotografie receptu