Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí plátky s čínskym zelím

Lahodná kombinace jemných jehněčích plátků a křehkého čínského zelí vám zajisté zachutná. Spojuje bohatou chuť jehněčího masa s čerstvostí a lehkostí čínského zelí. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti, kdy chcete své blízké potěšit něčím výjimečným.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby marinování

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby marinování )

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny2,67 g
Tuky58,54 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prelisovaný cesnak, soľ, olej a bazalku zmiešame a naložíme do tejto marinády mäso. Necháme aspoň 12 hod stáť v chlade (počas marinovania mäso 1x prevrátime). Krok 2: Potom mäso na teflonovej panvici z oboch strán opekáme. Preložíme ho do pekáčika, spolu s výpekom a prípadným zvyškom marinády. Zakryjeme a dáme do rúry na 180 °C piecť domäkka. Krok 3: Do panvice po opekaní mäsa pridáme maslo, necháme v ňom rozvoňať prelisovaný cesnak (asi 1 min, miešame!), pridáme listy čínskej kapusty a restujeme pár minút, len kým listy zavädnú.
Listy rozložíme na tanier, uložíme mäso a hneď podávame. Krok 4: Prílohu zvolíme podľa vlastnej chuti.

TIP: Jehněčí maso- nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 23. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plátky s čínskym zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8DPL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plátky s čínskym zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8DPL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Pěkné:-D:yes: jen to jehněčí není při ruce:-)

maiva: :-) Ďakujem.

Terezko,moc hezky jsi to připravila:-K:yes:I u nás doma je jehněčí v oblibě:-*

Já bych sii taky dala, ale jehněčí tady fakt nevidím :-( Paráda, Terezko :yes:

Mě by to velmi chutnalo neb mám ráda jehněčí maso. Přílohu bych žádnou nedávala, zelí by stačilo. :-K

Ďakujem dievčatá. :-K V mrazáku mám tohtoročné jahňa, takže zásoby doplnené. :-D;-)
rozmarynaH: Ja si k tomu tiež nič nedávam, max ešte nejakú zeleninu, ale sú ľudia, ktorí si to bez nejakých zemiakov nevedia predstaviť. ;-)

Tématické fráze:
jehněčí plátky recept, jehněčí plátky recepty, jehněčí plátky, recept s čínským se zelím, jehněčí recepty, jehněčí plátek, jehněčí platek recepty, jehněčí se zelím, jehněčí recept, jehněčí plátky, jehněčí maso se zelím, zapečená jehněcí plátky, prirodni jehněčí plátky recepty s fotkou

Suroviny:
maso jehněčí, česnek, olej, sůl, bazalka čerstvá, zelí čínské, česnek, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu