Suroviny
Porce: 25 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 444 kJ / 3 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,36 g |
Tuky | 232,17 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 1,59 g |
Sodík | 767 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 305,15 g |
Postup přípravy
Těsto: uvedeme do varu vodu se solí a olejem, přisypeme mouku a vaříme za stálého důkladného míchání (vznikne konzistence mastné moučné hroudy, takže spíš než mícháním bych to nazval přehazováním a trháním obsahu) asi 10 minut. Doporučuji dělat na nádobí s nepřilnavým povrchem. Odstavíme z plynu a dáme chladnout. Krok 2: Do zchladlého základu těsta z kroku 1 (max. teplota 30 st. C, raději chladnější, má to tuhou konzistenci) vyklepneme 5 celých vajec a šlehačem (či v robotu s metlou na polotuhá těsta, ne hákem) vypracujeme hladké těsto (cca 5 -10 min, konzistence je tužší, silně lepivá, jsou patrné drobné krupičky mouky). Krok 3: Cukrářským pytlíkem (pevným, igelitový či mikrotenový pytlík se trhá, používám Tescoma pytlík se širokou silikonovou hubicí, proříznutí na konci jsem dořízl až k okraji hubice) se širokou zubatou hubicí tvarujeme na pekáč s pečícím papírem kolečka o průměru cca 5-6 cm. Krok 4: Pečeme v předem předehřáté troubě na 250 °C (troubu zapínám už před přípravou základu těsta) po dobu 12-13 minut, těsto musí být na povrchu světle začervenalé. Během pečení se nesmí otevírat trouba, jinak se kouzlo odpalovaného těsta ztratí (nedostaví). Krok 5: Věnečky za tepla rozkrojíme, nejlépe zubatým nožem na pečivo. Krok 6: Krém: mléko, cukr, puding a mouku dáme do hrnce, důkladně rozmícháme a za stálého intenzivního míchání (ideálně drátěnou metlou) přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty. Odstavíme z plynu a dáme chladnout. Necháme vedle povolit 100 g másla. Krok 7: Do chladného (cca 25 °C) základu krému přidáme povolené máslo a šlehačem vypracujeme homogenní hladkou hmotu (cca 5 min). Krok 8: Rozpůlené věnečky plníme přiměřeně krémem cukrářským pytlíkem se zubatou hubicí a zaklopíme horní částí. Krok 9: Tip1: Na krém před přiklopením můžete jiným pytlíkem s úzkou hubicí dát jahodový nebo malinový, ostružinový ...džem (ty posledně jmenované verze bez peciček ).
Tip 2: Na krém před přiklopením můžete jiným pytlíkem se střední hubicí dát neslazenou šlehačku se ztužovačem (nebo při okamžité spotřebě i bez ztužovače).
Tip 3: Před podáváním můžete věnečky pocukrovat (ne moc brzo, cukr pak zvlhne a vypadá to blbě).
Tip 4: 3 PL cukru nechat mírně zkaramelizovat (jen lehounce nažloutlý karamel), přilít cca 100 ml vody a po spojení vody a karamelu a zchladnutí všlehat cca 100 g (80-200 dle konzistence) moučkového cukru (výsledná konzistence je hustá bílá hmota s jemnými krystalky cukru), tím potíráme hotové věnečky.
Zveřejněno 23. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9lr
Moje poznámka
Věnečky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9lr
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 33 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 35 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
věnecky s vanilkovým kremem,
věnecky s krémem,
recept nažloutlé venecky,
venecky s vanilkovým s kremem,
recept na venecky s kremem,
věnečky s olejem,
tescoma recepty trubičky,
řezy z odpalovaného těsta tescoma,
krémem do venecku bez vajec,
věnečky plněné s krémem,
venecky olej polohrubé mouky,
zloutkove venecky s jinim krémem než pudinkovym,
vanilkovy krem na venecky,
top recepty věnečky s olejem,
věnečky se vanilkovým krémem,
věnečky plněné pudinkem,
recept na věnečky s olejem,
věnečky s vanilkovym pudinkem,
tescoma trubicky s krémem,
základ na krém mléko+ polohrubá mouka
Suroviny:
voda,
olej řepkový,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko polotučné,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (5)