Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jednoduchý sulc

Sulc je jedna z typických zabijačkových pochoutek. Zužitkujeme na něj různé části masa a kůže, které s kořením uvaříme. Po uvaření maso nadrobno nakrájíme a zalijeme vzniklým vývarem. Po uležení a vychlazení podáváme s cibulí, octem a chlebem.

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

podle množství surovin, jinak 1 větší pekáček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nejde maso od kosti. Krok 2: Pak je vyndáme, necháme trochu vychladit a obereme maso, které je hlavně na hlavě. Kůže můžeme pomlít na mlýnku nebo nakrájet na minikostičky a přidat k masu. Vývar ještě podle chuti dochutíme. Krok 3: Maso dáme do nádoby - pekáčku, různé formičky a podobně a zalijeme je tak do poloviny pekáčku scezeným vývarem. Necháme vychladit a pak dáme do lednice. Krok 4: Na druhý den již krájíme kostky, posypeme cibulkou, pokapeme octem a k tomu si dáme si kus čerstvého chleba.

TIP: Jak připravit a ochutit huspeninu neboli sulc. Poradíme, z jakého masa je nejlepší

Zveřejněno 23. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jednoduchý sulc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlyK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jednoduchý sulc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlyK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Mám ráda takovýto jednoduchý sulc bez zeleniny. Místo vepřové hlavy dávám většinou zadní koleno. S octem, cibulí a dobrým chlebem chutná báječně.

Jo sulc to je dobrota<3:-ptaky už jsem ho dlouho nedělala;-):yes:

<3<3to bych si dala hned ted a s tim octem a cibulkou,mnam......To jsem jedla naposledy u babicky.:-K:-K:yes::yes::yes:

Jani, prosím dopiš do surovin 1/2 vepřové hlavy, aby nedošlo k mýlce, čí že hlavu vlastně máme vařit. Já sulc dělám velmi podobně.:-K

rozmarynaH: :-D:-D:-D:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

To už jsem dlouho nejedla, hned bych si dala..<3:yes::yes:

Tématické fráze:
domácí sulc, recept na domácí sulc, domácí sulc recept, domací huspenina, recept domácí huspenina, domácí vepřová huspenina, recepty na domácí sulc, domácí vepřový sulc, recepty domácí sulc, jak udelat domaci sulc, jak se dela domaci sulc, nejlepší domácí huspenina, domácí huspenina recept, domácí sulc - huspenina, recept na domácí huspeninu, nejlepší domácí sulc, sulc recept, sulc recept, recept sulc, recept domácí sulc

Suroviny:
nožička vepřová, kůže vepřová, hlava vepřová, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu