Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek v zelné omáčce

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 514 kJ /
601 kcal
Bílkoviny15,08 g
Tuky37,80 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 86 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy44,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle. Krok 2: Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín a cibuli a restujeme 3 minuty. Vložíme zpět maso, zasypeme zelím a podlijeme vodou, nebo vývarem do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou doměkka cca 35 minut. Krok 3: Poté maso vytáhneme a zelí ve šťávě rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme česnek, smetanu a provaříme na hustější omáčku. Krok 4: Plátky masa prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 24. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek v zelné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWl7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek v zelné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWl7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Tématické fráze:
vepřové plátky na sádle, veprove platky z jemnou peprovou omackou, vepřové plátky s omáčkou, omacka z hlavkoveho zeli, zelná omáčka k vepřovému, top recepty v zelné omáčce, přirodní vepřový plátek na zeli

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, smetana 12%, sádlo, cibule, česnek, kmín drcený, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu