Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové řezy bez vajec

Z listového těsta můžete vykouzlit snadné řezy, plné vanilkového krému s citronovou polevou svěží chuti na povrchu. Řezy se jen lehce rozplynou na jazyku a vám v ústech zůstane jen jejich příjemná chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 115 min Doba tepelné úpravy: 15 min

130 min (115 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 947 kJ /
5 246 kcal
Bílkoviny39,07 g
Tuky352,74 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 434 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy460,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Těsto rozválíme na dvě placky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a každou zvlášť pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10-15 minut. Krok 3: Běžným způsobem dle návodu na sáčku uvaříme pudink, který necháme za občasného promíchání vychladnout. Krok 4: Do vychladlého pudinku nakrájíme celé máslo, podle chuti přisladíme a šleháme, až vznikne hladký krém. Můžeme přidat 1-2 lžíce rumu. Krok 5: Na upečenou placku rozetřeme pudinkový krém, přiklopíme druhou plackou, povrch potřeme meruňkovou marmeládou a dáme ztuhnout. Krok 6: Moučkový cukr prosejeme. Přidáme horkou vodu a citronovou šťávu. Třeme do zhoustnutí, poleva nesmí bít řídká. Krok 7: Řezy po ztuhnutí potřeme polevou.

TIP: Žloutkové řezy z listového těsta - rady a tipy

Zveřejněno 1. 6. 2009

Poznámka autorky mardosa

Může to být natřené i jinou marmeládou, ale meruňková je nejlepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZ2l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZ2l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

casino: pobavil jste mě ,moc :-):-D:-):-D děkuji :-K

"Žloutkové řezy bez vajec" :-?
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec :-D
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec:-!, trochu je potrhám na menší kusy, vložím do kýble s vodou, nechám je nacucat se. Po chvilce je nacpu do litrového plastového kelímku (od jogurtu), utlačím, sleji vodu (je-li jaká přebytečná), polotovar vyklepnu (lépe se to dělá, když je ve dně kelímku vyvrtaný (propálený) otvor. Polotovar usuším (na radiátoru, na krbové římse i předprsni, u kamen) a hotovými "briketami" posléze topím v krbu :yes::yes::yes: (zjara začnu sušit na sluníčku budelijaké, že ;-)
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých :-8:-):-D

Tak toto nám v rodine vôbec nechutí, je to príš "umelé" a s krémešami alebo žltkovími rezmi to nemá nič spoločné až na lístkové cesto. Naši mi tým ohrdli a celé išlo do kýbla

:-))
mardosa:
Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři:-))

casino: je to asi dobrý takhle ten váš postup,ale příjde mě to složitější...ale to je na každým jak to dělá.....:-D

No, v podstatě jde o neobyčejné kremeše, žloutkové řezy, krémšnyty, krémšnity...:-))
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)

bara.it: Krásný to máte,děkuji za foto......nám taky moc chutnaj

Rychle a vyborne rezy :yes:24:yes: S dovolenim pridam i foto.:-K

monikaK:to jsem moc ráda,mi je děláme taky často,neb je to rychlé a výborné :-D

Řezy jsou prostě skvělé,dělám už po několikáté:yes::yes::yes::yes::yes:

senky::-D:-D:-D:-D to určitě!!! Za chvíli příjde zeťák pro dceru, to se zapráší;-):-p

Jana Remkova:a ví to někdo:-?:-?:-D:-D budou chutnat určitě tak, jako by žádné problémky nebyly:-)):-)):-))

senky:Není to špicové! Moučníky typu 2x upéct plát a dát na sebe nejsou rozhodně mou specialitou. Pomohla jsem si menším plechem, abych to nepolámala, až to budu dávat bokem. Vlastně jsem to tak jen "sešoupla" i s tím papírem. Pak jsem pekla druhý plát, já blb už ne "na plechu", ale v plechu. Krásně jsem si to okrájela, aby to bylo akorát..no a co myslíš?? Ono se to "sprdlo", zmenšilo do všech stran!:-D:-D. Takže příště nechám nějakou rezervu do všech stran.;-) Ale v celkovém výsledku to dopadlo docela fajn;-). Měla jsem klasické chlazené těsto a z každé poloviny jsem uválela jeden plát;-)

Jana Remkova: Jani, máš je špicové:yes::yes: pořád se na ně chystám, ale nějak se nedostává odvahy;-) jediná útěcha u nás doma je, že i kdyby se náááhodou nezadařilo, sní se všechno:-D:-D asi večer vyzkouším:-8

Přidávám foto a trošku fotopostup. Omlouvám se za druhou fotku, něšlo mi to lépe vyfotit. mardosa, VYNIKAJÍCÍ!!!:-p

Tématické fráze:
žloutkové rezy, řezy bez vajec, rychlý recept mraky řezy, mraky recept, řezy kremeše, žloutkový řez, kremsnyty, žloutkové řezy z listového těsta, nejlepší žloutkové řezy, žloutkové řezy recept, recept na žloutkové řezy, žloutkový krém, krém do žloutkových řezů, recept mraky, krém na žloutkové řezy, recept na kremsnyty, zakladní žloutkový krém, žloutkové, vaječné řezy, rychlé žloutkové řezy

Suroviny:
těsto listové, pudink vanilkový, mléko, cukr vanilkový, máslo, rum, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, marmeláda meruňková

Přidat fotografie receptu