Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na černém pivu a slanině

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 113 kJ /
1 222 kcal
Bílkoviny7,49 g
Tuky126,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy12,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme a termostat nastavíme na 200 °C. Pivo otevřeme a necháme ho stát na kuchyňské lince, aby mělo pokojovou teplotu. Králíka omyjeme a hlavně dobře odblaníme. Osušené porce prošpikujeme špalíčky slaniny, osolíme a opepříme. Porce vložíme do pekáčku a posypeme kmínem. Krok 2: Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a česnek nakrájíme na tenké plátky. Obojí přidáme do pekáčku společně s nakrájenou slaninou a špekem. Z větviček tymiánu odrhneme lístky a posypeme jimi porce připraveného králíka. Králíka podlijeme asi 1 dl piva. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme ho do vyhřáté trouby na 200 °C. Krok 3: Po půlhodině králíka podlijeme zbytkem piva, přiklopíme a pečeme zakryté 2 hodiny na 170 °C. Asi půl hodiny před koncem pečení poklici odklopíme, aby maso získalo zlatavou barvu. Ještě zkontrolujeme, zda je maso dostatečně měkké. Krok 4: Králičí porce z pekáčku vyndáme na talíř a zakryjeme je alobalem, aby se udržely v teple a neoschly.
Výpek z pekáčku přelijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Polévkovou lžíci hladké mouky nebo hrašky rozmícháme v 1 dl studené vody a výpek zahustíme. Na opravdu mírném ohni povaříme 15 minut. Krok 5: Králíka podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovou kaší společně s připraveným výpekem.

Zveřejněno 29. 11. 2016

Poznámka autorky rozmarynaH

Na králičím mase jsem vyrůstala a maminka s babičkou měly tolik variací, jak z tohoto dietního masa připravit neodolatelný pokrm.

Tento recept najdete na mých stránkách http://www.varimesmarcelou.cz/kralik/kralik-na-cer...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na černém pivu a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKkx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na černém pivu a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKkx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes: také znám tem recept z dětství, dnes podobně dělávím kuře, králíky už dávno nemáme :-K

Marysia: MarcelaPa Vám odpověděla naprosto správně. V pokrmu následně žádný alkohol není.

Marysia: dovolím si odpovědět za autorku receptu, když jsem také Marcela;-). Určitě to mohou jíst i děti, protože alkohol se při pečení odpaří.

ja mam asi hloupy dotaz ale mohou to jist deti kdyz je tam alkohol?

Pěkný recept:-D:yes:

maiva: Díky :-K:-K:-K

Anna Kocikova, Misulka díky za palečky :-K:-K

Pochutnala bych si <3:yes:

Povedený králíček:-K:yes:Ráda peču maso na černém pivu,šťáva má pak pěknou barvu :-8

Děkuji všem za milé komentáře :-K:-K:-K:-K:-K

:-K:-K:yes:

S černým pivem to musí být moc dobré :yes:;-):-K

Parádní králíček :-)

tiež si myslím...:yes:

Krása <3:yes:

Tématické fráze:
králík na černém pivu, králík na pivu, králík recepty, králík recepty na černém pivě, králík recept na černém pivu, příprava králíka, králik na černém pivě, recepty na přípravu králíka, recept na přípravu králíka, kralik na slanine, kralik na cernem plvu, králík recepty na pive, králík na pivu, maso na černém pivu, recepty na králíka, králík recepty na černém pivu, recept na králíka, recept na králíka na černém pivu, priprava kralika.cz, recept králík na pivu

Suroviny:
cibule, česnek, slanina anglická, špek uzený, pivo černé, kmín celý, sůl, pepř mletý, tymián, mouka hladká

Přidat fotografie receptu