Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské pečáky

V jednoduchosti je krása a v tomto případě to platí dvojnásob. Dozlatova vypečené čtvrtky brambor ještě horké omaštěné sádlem, ochuceným jen solí a česnekem zná snad každý z nás už od dětství. Výborně se k nim hodí hrnek mléka nebo kefíru.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 501 kJ /
359 kcal
Bílkoviny9,55 g
Tuky0,50 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy74,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně umyjeme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Uložíme na suchý plech. Krok 2: Pečeme na 180 - 200 st. (dle vaší trouby) do zlaté barvy a až se začnou dělat puchýřky. Krok 3: Mezitím smícháme povolené sádlo se solí a utřeným česnekem. Krok 4: Hotové brambory sesypeme do mísy s ochuceným sádlem a promícháme. Podáváme s mlékem nebo kefírem.

Brambory - velký přehled bramborových jídel a receptů

Zveřejněno 3. 12. 2016

Poznámka autorky mika59

Inspirace: Cyrilova pekařství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské pečáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vzm1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské pečáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vzm1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Top. Mensi brambory na pulky staci. Jeste kmin k tomu a recept po babickach jak vysity. Poradne je vypect at maji krupavou kurcicku do hneda. A pak namacet do mleka. Uz od detsvi se po nich clovek proste musi utlouct <3

Vacul: souhlasím...:yes:;-):-K

pocházím ze Vsetína a tak znám :-):-K:-D

milujeme je , jen to dělám s máslem. Ale se sádlem vyzkouším. Milujeme hlavně po Vánocích když si potřebujeme odpočinout od masy jídla :-D:-p:-*

Díky za tip Miládko, dnes jsme si pochutnali, dala jsem svou fotku,snad nevadí...:-K

:yes: :yes: :yes:

Stará klasika, u nás se říkalo pečeňáky:-D

Takhle upravené jsem četla recept s malými brambůrkami, co se ani škrábat nedají. Upekli je a pak promíchali se sádlem a česnekem, popř. i škvarky:-p

Duskali:Znám a děláme, jinak br. na všechny způsoby . Třeba pečené brambory na ,,psa,, . Olopané,nakrájené na slabá kolečka vyprané ve vodě ,osušené a dané na plech pod tím sádlo a pečeme. Občas promícháme a ke konci přidáme rozetřený česnek se solí . Nejvíc nám chutnaly opečené okraje kolem pekáče. Prostě brambory na psa. Moje dětství. :-)

Zobrazit starší odpověď

Vynikajici pochoutka! Ja to delavam stejne, jen dam vic cesneku a misto sadla dam rozpusteny maslo. V misce vsechno promicham.

<3:-K:yes:

Tak to bude určitě pochoutka,v nejbližší době vyzkouším<3:yes:

Milada V. 3. 12. 2016 14:21
´V jednoduchosti je síla! Úžasné brambůrky, kterým nelze odolat! Zítra je udělám, není vyhnutí a hubnutí odsuneme na pondělí. <3 :yes: :yes: :yes:

U nás jsou to česnekové brambory, ale má to ještě jiný název, ale honem, jaký, kdysi to dělala babička. bašta to je:-K

Ivace64: ;-);-):-K

Mohly by se jmenovat i z Vysočiny a možná i z jiných krajů :-) Dělám je úplně stejně a je to náramná bašta :yes: A taky jim odedávna říkáme pečáky :-D

zizala: :yes:;-):-K

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pecaky, pečáky recept, pečáky v troubě, pecenaky, valašské recepty, bramborové pečáky, valašské brambory, recept na pecaky, brambory pecáky, pečáky s česnekem, sádlo valašsky, valašsky sádlo, pečáky recept, jak upect pečaky, pečáky z brambor, pečáky z trouby, pecaky s mlekem, česnekove pecaky, jak se pečou pečáky, nejlepsi pecaky

Suroviny:
brambory, sádlo, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu