Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžičkové briošky

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 581 kJ /
2 290 kcal
Bílkoviny54,43 g
Tuky87,60 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 496 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy314,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy s vlažným mlékem rozmícháme droždí a jednu lžíci cukru z odváženého množství. Po deseti minutách zapracujeme mouku a zbytek cukru s vanilkovým extraktem. Přidáme i žloutky, těsto osolíme a promícháme.
Nakonec přidáme změklé máslo a citronovou kůru, důkladně rukou na vále prohněteme tak, aby vzniklo pevné, hutné a nelepivé těsto, které necháme zakryté folií minimálně hodinu kynout - než zdvojnásobí objem. Krok 2: Vykynuté těsto na pracovní ploše rozválíme na sílu do půl centimetru (není potřeba podsypávat) a formičkou, velikou asi 5 cm, vykrajujeme kolečka. Tři vždy položíme na sebe tak, aby se do poloviny překrývala (jak je vidět na fotografii) a od horního smotáme. Pak v polovině překrojíme a řezem dolů dáme do tartaletkových formiček - do jedné se vejde 7 půlek svinutých koleček. Z uvedeného množství surovin jsem zaplnila čtyři formičky. Krok 3: Necháme přikryté opět vykynout (asi 20 minut), mezitím předehřejeme troubu na 170 st. Briošky potřeme mlékem a pečeme cca 15 minut dozlatova. Upečené pečivo důkladně pocukrujeme moučkovým cukrem (předtím můžeme potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu nebo medu).

Zveřejněno 3. 12. 2016

Poznámka autorky hosta

Podle cucchiaio.it

Kolečka by určitě šla při skládání promazat tvarohovou nádivkou, posypat mandlemi, přidat hrozinky .... příště :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičkové briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEV6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičkové briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEV6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Prosím Vás, jak je myšleno v půlce překrojit? Asi jsem trochu natvrdlá, ale vypadají krásně a chtěla bych je zkusit.
Děkuji.

hosta: Už tomu rozumím :-) Děkuji. Vyzkouším.

Zobrazit 3 starší odpovědi

ledabolka 11. 12. 2016 01:02
vyskusame

:yes: <3 :yes: krásné

Moc pěkné :yes::yes:

Skvělý nápad:-D:yes:

<3:yes:

Krásné,obdivuji ty nápady;-):yes:

Úžasné pečivo z kynutého těsta :yes::-K.

:yes::yes::yes::-)

:-8 víš, že já a kynuté těsto....máš to nádherné:yes::yes: inspirující

Moc pěkné:-), :yes: když jsem si přečetla název, tak mě napadlo, že to bude růžičková kapusta s brioškou - a vida -není:-p:-D

Krasne na pohled a urcite dobre.

<3:-K:yes:

Tématické fráze:
recept na briošky, briošky, briošky recept, recept na briosku, těsto na briošky, brioský se suseneho drozdi, bylinkove briosky, briosky s tvarohem, recepty z růžičkové, top recepty recept na briošky, recept na brioky, brijoska, recepty od helenky růžičkové, recepty z růžičko, kynuté těsto briošky na 12 kousku, recept na brijosku

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, mléko, cukr, cukr vanilkový, citron, droždí sušené, sůl, mléko, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu