Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší čekanka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

opuncie opuncie

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 621 kJ /
626 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky67,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,20 g
Sacharidy2,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čekanku zespoda vykrojíme a rozčtvrtíme nebo nakrájím napříč na širší pruhy, špek nakrájíme na čtverce cca 2x2 cm, tymián nasekáme nebo pokud jsou stonky dřevnaté, sdrhneme listy. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přídáme špek, čekanku, lehce osolíme, silněni opepříme, čekanku zasypeme moučkovým cukrem, přidáme tymián a na středním žáru opékáme, dokud čekanka nezměkne a nezačne se barvit a špek nezezlátne.

Sesuneme na talíře a podáváme s rozpečenou bagetou, kterou ulamujeme a námáčíme ve šťávě.

Zveřejněno 2. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší čekanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X60l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší čekanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X60l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-8 Nějakou záhadou mi unikly Tvoje recepty s čekankou. Tenhle znám, je moc dobrý, já ještě navrch dávám rozpéct Blaťácké zlatíčko :-p

Já bych ještě dodala, že čekanka by měla být zabalená v tmavém papíru. Na světle hořkne. Tak když ji uvidíš jen tak volně, radši nebrat;-). Zabalená je již od pěstitelů, ale někteří prodejci ji z neznalosti rozbalují, aby lidi viděli, jak je hezká:-S:-)

Hanko, dobře ošetřená čekanka má chuť jako velmi křehký salát s nepatrným náznakem nahořklosti na patře, ale když říkám nepatrným, myslím tím, že skoro není znát. Třeba u grapefruitu je hořkost mnohem výraznější.
Aby nebyla doopravdy hořká je potřeba si při nákupu všimnout, jestli není nazelenalá, jestli listy nemají narezlé proužky a ani spodek by na řezu neměl být rezavý. Dole je takový maličký, bílý košťálek, ten klínovitě vykrojím a do jídla pro ostatní ho nedávám, i když mně nevadí.
Abych s ní rodinu seznámila, zkusila bych asi naporpvé přidat ji do salátu ve směsi s jinou zeleninou, nebo jí podat zapečenou třeba se šunkou nebo něčím, co rodina pokládá za chuťově atraktivní. U nás doma žádný problém, ani s velmi malými dětmi. Snacha ji přidává do kojenecké polévky.
Díky za bodík.

Opuncie, moc by mě zajímalo jakou má asi ta čekanka chuť, nikdy jsem jí nedělala a nejsem si zcela jistá, jestli by jí naše zmlsaná rodinka jedla:-( Já bych se do toho ale ráda pustila, myslím že jsem jí viděla v Lídlu:-) a máš ode mě plusíka, taky hlavně za propagaci té čekanky:yes::yes::yes: +

Tématické fráze:
čekanka recepty, čekanka recept, cekanka, recepty z čekanky, recept čekanka, recepty cekanka, kojenecke recepty, recept na čekanku, recept z čekanky, recepty s čekankou, červená čekanka recepty, čekanka červená recepty, čekanka salát, priprava cekanky, čekanka příprava, červená čekanka, jídla z čekanky, salat z cekanky, čekanka-recepty, recepty na čekanku

Suroviny:
čekanka, špek tyrolský, olej olivový, sůl, pepř, cukr moučkový, tymián čerstvý, bageta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu