Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové na paprice

Dobře podušené vepřové kostky v paprikovo - gulášové omáčce. Ta je vychucená do dokonalosti neotřelými surovinami a smetanou. Vše dohromady jídlo posouvá chuťově o několik stupínku výš k dokonalému rodinnému obědu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 344 kJ /
799 kcal
Bílkoviny97,18 g
Tuky27,07 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 8,08 g
Sůl19,40 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na troše oleje dozlatova. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Vložíme na zezlátlou cibulku. Necháme zatáhnout. Krok 3: Když se maso zatáhne, přidáme hořčici, kuličky nového koření. Zasypeme paprikou. Poté podlijeme gulášovou šťávou (nebo vývarem), kterou jsme připravili podle návodu na obalu. Případně podlijeme ještě zbytkem horké vody. Dusíme maso doměkka. Krok 4: Když maso změkne, do šťávy přidáme trochu citronové šťávy, džem. Dobře rozmícháme. Smetanu v nádobce smícháme s hladkou moukou. Vlijeme do šťávy pro zjemnění a zahuštění. Chvíli provaříme. Krok 5: Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

TIP: Jak vařit těstoviny

Zveřejněno 6. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgK8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zgK8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dnes jsem uvařil, ale z 1kg masa. Takže jsem použil 4 malé cibule, 4PL sladké papriky, 4 kuličky Nového koření, 2 kostky gulášového koření + 1litr vody. Zbytek stejné množství doporučených ingrediencí. Maso jsem měl tedy okořeněné den předem. Za mě výborná chuť. Není to ta klasika jako běžné vepřové na paprice, ale je to výborné. Vyzkoušeno s těstovinami i s rýží. Oboje se k tomu super hodí. ;-):-)

:yes: +

HankaPu: Díky za krásnou fotku :-K

Tématické fráze:
vepřové na paprice, vepřové kotlety na paprice s těstovinami, dušené vepřové, dušené vepřové maso na paprice, dušené vepřové maso na paprice, vepřové na paprice s těstovinami, vepřové kostky dušené, vepřové kostky na paprice, dusene veprove kostky, dušené vepřové s testovinami, vepřové na paprice se smetanou, dušené vepřové maso s těstovinami, vepřové maso na paprice, vepřové maso na paprice se smetanou, dusene veprove maso, veprove na čerstvé paprice, veprove maso na paprice s těstovinami, důšené maso s těstovinou, veprova kyta na paprice, vepřove dušene

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, pepř mletý, koření nové koření, šťáva citronová, džem šípkový, koření grilovací, sůl, smetana ke šlehání, mouka hladká

Přidat fotografie receptu