Moravský vrabec se slaninovou kapustou a nočky
Vrátili jste se z podzimní procházky, ze sychravého počasí, promrzlí a unavení? Tak to určitě uvítáte opravdu sytou a výživnou porci masa, gnocchi a skvěle ochucené kapusty. I odpůrci její chuti zjihnou a naloží si plný talíř!
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 506 kJ / 3 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,48 g |
Tuky | 216,37 g |
Vláknina | 39,59 g |
Cholesterol | 612 mg |
Sodík | 2,32 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 99,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kousky. Posypeme solí, pepřem a kmínem. zakápneme olejem a promícháme. Necháme chvíli uležet. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Dno pekáče pokryjeme cibulí s česnekem.
Krok 2: Na cibuli uložíme maso a zalijeme pivem. Přikryjeme a pečeme při 200 °C 45 minut. Poté odkryjeme, dolijeme vývar a pečeme do měkka. Do pekáče přisypeme a zamícháme gnocchi. Dopečeme 5-10 minut, aby nočky byly měkké.
Krok 3: Kapustu nakrájíme na tenké proužky. Osolíme, přidáme kmín a podlijeme jen mírně vodou tak, aby byla jen asi do poloviny kapusty. Kapusta zmenší svůj obsah, vody nesmí být moc.
Krok 4: Slaninu nakrájíme a dáme se sádlem vyškvařit. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Přidáme ji do měkké vařící kapusty a necháme 10-15 minut povařit. Dochutíme utřeným česnekem, případně čerstvě mletým pepřem. Podáváme s nočky a masem.
Zveřejněno 7. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec se slaninovou kapustou a nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kWj
Moje poznámka
Moravský vrabec se slaninovou kapustou a nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kWj
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 52 minutami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa-salát
Iveta64 před 8 minutami
Macaroni & Cheese
Neregistrovaný před 19 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 21 minutami
Francouzské brambory
Neregistrovaný před 23 minutami
Hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 27 minutami
Naše haše
Neregistrovaný před 29 minutami
Pikantní medová žebra
Neregistrovaný před 29 minutami
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 31 minutami
Domácí škvarky a sádlo
Neregistrovaný před 32 minutami
Koláč s kaštanovým pyré
Neregistrovaný před 32 minutami
Tématické fráze:
kapusta recept,
moravský vrabec recept,
vepřové v kapustě a nocky,
moravský vrabec špalíčky,
vepřovy vrabec s dušenou kapustou,
recepty kapusta,
recepty z kapusty,
recept moravský brabec,
pikantni moravsky vrabec recept,
pikantni moravsky vrabec recept,
veprovy vrabec s kapustou,
kapusta s vrabcem,
dušená kapusta maravský vrabec,
moravský vrabec alternativa,
slaninovou kapustou,,
kapesta moravský vrabec
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
cibule,
česnek,
pivo světlé,
vývar masový,
olej,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
kapusta,
slanina,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
gnocchi
Komentáře (2)